Snowden'den Google'ın Allo'su için yorum

Google'ın yeni mesajlaşma uygulaması, son zamanların tartışmalı isminin gazabına uğradı!

Google Allo'ya şok suçlama!

Google, mesajlaşma alanında ne kadar başarısız olursa olsun, yeni şeyler denemekten vazgeçmiyor. Firmanın I/O konferansında tanıttığı en yeni mesajlaşma uygulaması Allo, rakiplerine kıyasla büyük bir yenilik getirmiyor ancak bazı ayırt edici yönleri var.

Allo'nun özelliklerinden bir tanesi, Google'ın yapay zekasının mesajlarınızı analiz ederek size bazı durumlarda yardım edebilmesi. Yapay zeka ile konuşarak sizin yerinize arama yapmasını sağlayabiliyor veya bazı durumlarsa size önerilen otomatik mesajları kullanabiliyorsunuz.

Uygulamanın çabucak dikkat çeken bir başka yönü, Google'ın pek de hoşlanacağı cinsten değil. WhatsApp, Facebook Messenger ve diğer birçok sohbet uygulamasının uçtan-uca şifreleme veya şifreli mesajlaşma işlevlerini sunduğu günümüzde Allo, bu işlevi varsayılan olarak sunmuyor. Durumun farkında olan Edward Snowden, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda uygulamanın "tehlikeli ve güvensiz" olduğunu ve onu kullanmamamız gerektiğini söyledi.

Ancak tüm ümitler tükenmiş değil, çünkü Google'ın içindeki bazı sesler bile uçtan-uca şifrelemenin varsayılan olarak açık bulunması gerektiğini düşünüyor. Allo, şifreli sohbeti şu an yalnızca "incognito modunda" sunuyor. Bu sesler arasındaki Thai Duong, Google'ın ürün güvenliği takımının liderliğini yapıyor. Duong, blog'unda bu özelliğin peşinde olduğunu söylüyor.

Bununla birlikte gizlilikle ilgili bu tartışmalar, Allo'nun yaygınlaşması halinde önemli olacak. Sanırız Google'ın bu kez başarılı olması için kullanıcılarından gelen sese kulak vermesinde fayda var.

Okuyucu Yorumları