SON DAKİKA: Steve Jobs öldü!

SON DAKİKA: Apple'ın efsane patronu Steve Jobs hayata gözlerini yumdu! Tüm detaylar içeride...

Steve Jobs öldü!

Bir süredir herkesin duymaktan korktuğu haber ne yazık ki biraz önce gerçek oldu. Apple'ın efsane patronu, kurucusu ve ve belki de her şeyi olan dev isim Steve Jobs hayata gözlerini yumdu.

Bilindiği gibi Jobs, uzunca bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Son zamanlarda sağlığının kötüye gitmesi, onun çok sevdiği Apple'dan bile uzak kalmasına neden olmuştu ve son olarak CEO'luk koltuğunu Tim Cook'a bırakmıştı...

56 yaşında hayatını kaybeden efsane ismin ölüm haberini Apple, remi internet sitesinden duyurdu. Jobs'un bir resmini ana sayfasına taşıyan şirket, şu mesajı yayınladı: "Apple, yaratıcı dahisini kaybetti, dünya muhteşem bir insan oğlunu kaybetti. Steve'i tanıyan ve onunla birlikte çalışan bizler çok sevgili bir dostumuzu ve ilham veren ustamızı kaybettik. Steve, arkasında sadece kendisinin kurabileceği bir şirket bıraktı, ruhu her zaman bizimle birlikte olacak."

Bu mesajın hemen altında yayınlanan [email protected] adresi ise, Steve Jobs ile ilgili düşüncelerini, anılarını ve taziyelerini paylaşmak isteyenler için hizmete sokuldu.

Apple'ın çiçeği burnunda CEOS'su Tim Cook'un ilk açıklaması ise şu şekilde oldu: "Steve Jobs'un ölümüne ne kadar üzüldüğümüzü hiçbir kelime anlatamaz..."

Ve kimsenin inkar edemeyeceği gerçekler... Haberimizin ikinci sayfasında...

Steve Jobs gerçeği!

Steve Jobs gerçeği!
Steve Jobs ve Wozniak...

Steve Jobs'u belki çok seviyordunuz, belki de çok kızıyordunuz. Jobs'un gerçek yaptığı Apple ürünlerinden belki vazgeçemiyorsunuz, belki de yanlarına bile yaklaşmıyorsunuz.... Tüm bunların bu noktadan sonra hiçbir önemi yok. Gerçek olan, Steve Jobs'un gerçek bir dahi olduğu ve bu dahinin artık aramızda olmayışı.

Kimsenin inkar edemeyeceği şey, Steve Jobs'un zekası ve dehası. Batmakta olan bir şirketin başına geçip onu bugünlere getiren, Apple'ı dev bir marka yapan Steve Jobs'tan başkası değildi. O şirketini o kadar çok seviyordu ki, bir dönem ondan ayrı kalmak zorunda bırakılsa da, döndüğünde bu sevgisinden hiçbir şey kaybetmemişti. Ve bu sevgi, Apple'ı işte bugün olduğu noktaya kadar getirdi.

Bundan sonra Steve Jobs yok; onun koltuğunda Tim Cook oturuyor. Ama Apple'ın mesajında da belirttiği gibi, Steve Jobs'un ruhu her zaman yanlarında olacak...

Okuyucu Yorumları