Sony, 4K teknolojisini evinize taşıyor!

Sony'nin Full HD'den dört kat fazla çözünürlük sunan 2013 model 4K TV'leri, bu tarihte Türkiye'de!

4K ile tanışma fırsatı!

Sony'nin 2013 model BRAVIA TV Serisi, 65 ve 55 inç 4K Ultra HD TV seçenekleri Temmuz ayında Türkiye'de satışa sunuluyor. BRAVIA X9005, Full HD'nin dört katı detay sunan en doğal ve gerçekçi görüntüleri hayatın merkezine oturtuyor. Sony'nin geliştirmiş olduğu yeni TRILUMINOS ekran görüntü teknolojisi sayesinde tüm renkler doğal haliyle ekrana geliyor. Ultra gerçek renklerden oluşan genişletilmiş renk paleti ile izleme deneyiminizi daha da zenginleştiriyor.

Sony ilk kez Amerika'da düzenlenen CES 2013 Teknoloji Fuarı'nda görücüye çıkardığı BRAVIA X9005 serisi 4K Ultra HD TV yelpazesi 65 inç ve 55 inç ekran seçeneklerini ve yeni BRAVIA TV ailesini, Sony Eurasia A.Ş. Pazarlama Direktörü Richard De Barbanson'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında tanıttı.

Sony'nin 4K teknolojisini yönettiğini ifade eden Barbanson, Sony markasının ev eğlence sistemlerinin tamamına yönelik ürünler geliştirdiğini söyledi. Barbanson, Sony'nin BRAVIA televizyon yelpazesinin, gelmiş geçmiş en iyi görüntü kalitesiyle, ses ve bakışları üzerine toplayan görünümü ile tüm hislere hitap etiğini belirtti.

Barbanson, "Sony'nin 2013 ana stratejisi TV rekabetindeki oyun alanını değiştirmek, katma değerli ürünlere odaklanmak ve benzersiz bir deneyim yaşatmak... Sony olarak kamera merceğinden oturma odamızdaki televizyon ekranına kadar 4K teknolojisini sahiplendik" dedi.

4K, seyir deneyiminizi nasıl artıracak?

4K, seyir deneyiminizi nasıl artıracak?

Toplantıda gerçekleştirdiği sunumda, Full HD'nin dört katı çözünürlüğe sahip 4K Ultra HD Ekran ve en son 4K X-Reality PRO işlemci teknolojisi ile yüksek detayların görülebildiğini iddia eden Sony Eurasia A.Ş. Ev İçi Eğlence Sistemleri Grup Ürün Müdürü Özgür Orçunus, "4K Ultra HD TV yelpazesi 65 inç ve 55 inç ekranlarla genişliyor. Nefes kesen görüntü kalitemizin arkasındaki yenilikçi teknolojilerimiz ve TV eğlencesinin geleceğini şekillendiren yeni serimiz çok etkileyici." şeklinde konuştu.

4K seyir deneyimi zirveye çıkıyor

Güçlü 4K X-Reality PRO işlemcisi, Blu-ray Disc ve televizyon yayınlarından web videolarına kadar sevdiğiniz tüm içeriklerin keyfini 4K çözünürlüğe kadar çıkarmanıza imkan veriyor. Full HD'nin dört katı çözünürlüğe (gerçek çözünürlük 3840 x 2160 piksel) sahip tüm içerikler ile 4K seyir deneyiminizi yüksek noktalara taşıyor.

Kaynak ne olursa olsun en iyi görüntü kalitesine yükseltiyor

Ne izliyor olursanız olun, en son X-Reality PRO işlemcisi, tek bir pikseli bile devasa veri tabanı ile dikkatlice eşleştirerek görüntüleri analiz ediyor, temizliyor ve düzeltiyor. Bu sayede filmlerden akıllı telefon ile çektiğiniz düşük çözünürlüklü kısa videolara kadar her türlü görüntü kaynağından en iyi görüntüleri almanızı sağlıyor.

Daha renkli bir dünya

Daha renkli bir dünya

Daha renkli bir dünya

Sony'ye has yeni TRILUMINOS ekran, görüntülemesi zor kırmızı ve zümrüt yeşilini de içeren, zengin, ultra gerçek renklerden oluşan genişletilmiş renk paleti ile izleme deneyiminizi daha da zenginleştiriyor. Pırıl pırıl deniz manzaralarından çiçeklere ve otların rüzgâr altında dalgalandığı yemyeşil çayırlara kadar her şey, daha net ve tatmin edici ölçüde daha gerçek oluyor.

Sony TRILUMINOS özelliğine sahip TV`ler, QD Vision'un sunduğu "Color IQ" optik bileşeni ile Sony'nin görüntü teknolojilerini bir araya getirmek suretiyle, daha doğal, canlı ve duygu derinliği oldukça yüksek bir izleme deneyimi sunan dikkat çekici ölçüde geniş bir renk gamı elde ediyor.

Gerçekten hissedeceğiniz, içinizi titretecek ses kalitesi

Sony'nin Sinyalden Ses mimarisi, dolu bir stadyumun uğultusundan en sessiz fısıldamaya kadar her anı, daha gerçek hale getiriyor. Ses sinyallerini onarıp, optimize edip düzelterek canlı müzik ve diyaloglar elde eden ileri işleme teknolojisi ile seyir keyfinize yeni bir heyecan daha katılıyor.

Tek bir dokunuşla telefonunuz veya tabletiniz ile iletişime geçin

Hiç olmadığı kadar akıllı olan yeni BRAVIA ürün yelpazesi, iyi bir eğlence deneyimi yaratmak için mobil cihazlar ile bir araya geliyor. Zahmetsizce kablosuz bağlantı kurmak için tek yapmanız gereken, yakın alan iletişimi (NFC) uyumlu Xperia akıllı telefonunuzu, NFC donanımlı basit televizyon kumandasına kısa süreliğine dokundurmak. Artık telefonunuzdaki görüntüleri BRAVIA'ya yansıtabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları