Sony cephesinde işler tıkırında...

Sony, teknoloji firmalarının sıkıntılarından etkilense de...

Sony'de işler tıkıranda!

Sony bir kez daha kar açıklamayı başardı. Firma, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre toplam satışlarda küçük bir (yüzde 0.5) artış görmüş olsa da, gelir şu anda 1.69 milyar dolar seviyesinde.

Gaming and Motion Picture (Oyun ve Film) kolu satışlarda artış görürken, bu artış Mobile and Devices (Mobil ve Cihazlar) kolu sayesinde etkisini yitiriyor. Firmanın gelir bildirimlerinde bir zamanlar pozitif olan akıllı telefon kamera sensörleri, bütün firmaların karşılaştığı sıkıntıyı gösterir bir şekilde satışlarda düşüş ile karşı karşıya kaldı.

Sony, işletme geliri artışlarının çeşitli elektronik kollarındaki işten çıkartmalar ve düzenlemeler sonucu olduğunu bildiriyor. Firmanın yeniden yapılanma masrafları da düşmeye başlamış durumda ve bu yıl yaklaşık olarak yüzde 50 azalarak 61 milyon dolar seviyesine indi.

Mobil satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14.7 düşüş yaşadı. Görüntü algılayıcıları satışlarındaki devasa düşüş ise bu çeyrekte Sony'yi en fazla etkileyen konu olarak dikkat çekiyor. Diğer akıllı telefon üreticilerine gerçekleştirilen kamera sensörü satışları yıl bazında yüzde 12.6 düşüş yaşadı. Kameralar da yüzde 5'lik satış düşüşü görülüyor. Ancak masraf düşüşleri ve daha iyi bir ürün seçimi, Home Entertainment (Ev Eğlencesi) bölümüne 260 milyon dolar kar getirmiş durumda.

PlayStation ile ilgili bütün alanlarda ise firmanın satışları yüzde 10.5 artarak 4.9 milyar dolara ulaştı.

Okuyucu Yorumları