Sony'den süper hızlı fotoğraf makinesi!

Sony çok hızlı fotoğraf makinesi α77'yi resmen tanıttı! İşte makinenin özellikleri, detaylar...

Sony'den üstün bir kamera!

Sony, ileri seviyedeki amatörlere ve fotoğrafla ciddi olarak uğraşanlara hitap eden Sony ?77 modeli ile Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi'ne sahip fotoğraf makinesi yelpazesinin cazibesini artırdı. Sınıfının en hızlı ve en hassas değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi Sony ?77, Sony Eurasia A.Ş. Pazarlama Direktörü Richard De Barbanson'un evsahipliğinde, Sony Cyber-shot, Alpha, NEX Ürün Müdürü Arzu Kanberi'nin sunumu ve Kapuera Dans & Akrobasi Gösteri Ekibi BeOne Project'in etkileyici şovları eşliğinde gerçekleştirilen Tanıtım ve Deneyim Toplantısında sunuldu. Katılımcılar, BeOne Project'in hareketi ve ritmi bol, özel gösterisini izlerken, bir yandan da Sony ?77'nin hareketli nesnelerdeki fotoğraf ve video performansını bizzat test etme fırsatı buldu.

"Ana iş kollarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz"

Sony Eurasia A.Ş. Pazarlama Direktörü Richard De Barbanson, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında şunları ifade etti: "Yeni ?77 fotoğraf makinemiz ile, fotoğraf tutkunlarına daha fazla hız, performans ve yaratıcılık imkanı sunuyoruz. Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi sayesinde kendi alanında en hızlı ve en hassas fotoğraf makinesi olan ?77 ulaşmayı hedeflediğimiz amaçlar doğrultusunda da tüketiciye sunduğumuz en önemli ürünlerden biri".

Dünyanın en hızlısı

Toplantıda yaptığı sunum ile ?77'nin sunduğu benzersiz özellikleri paylaşan Sony Cyber-shot, Alpha, NEX Ürün Müdürü Arzu Kanberi, "?77, tam zamanlı faz algılamalı otomatik odaklama ile tam çözünürlüklü fotoğrafları saniyede 12 kare hızda arka arkaya çekerek, dünyanın en hızlı sürekli AF çekim performansını sunuyor. ?77, Sony'nin yeni geliştirdiği Exmor APS HD CMOS sensörünü kullanıyor ve etkin 24.3 megapiksel çözünürlüğe sahip. Ayrıca, hareket eden nesnelerin hassas bir şekilde AF ile izlenmesi, 11 çapraz sensörlü yeni geliştirilen 19 noktalı otomatik odaklama sistemi sayesinde canlı bir şekilde ve şimdiye kadarkinden çok daha hassas bir şekilde gerçekleşiyor. Anında yanıtlar, profesyonel sınıfın odaklama ile çekim arasındaki minimum yaklaşık 0.050 saniyelik süresini sağlayan yeni bir elektronik ön obtüratör perdesi tarafından destekleniyor" dedi.

Gelişmiş BIONZ işlemci

?77'nin sensörü, kamera sensöründen gelen büyük miktarlardaki yüksek hızlı verileri işleyen Sony'nin BIONZ görüntü işleme motorunun elden geçirilmiş son sürümü ile birlikte çalışıyor. Bu iyi sensör ve BIONZ işlemci kombinasyonu, eşsiz çekim yanıtları, ayrıca fotoğraf veya Full HD video çekerken çok düşük gürültü seviyesi ile iyi bir görüntü kalitesi sağlıyor.

Çok hassas çekim

Çok hassas çekim

Çok hassas çekim

ISO 100-16,000 aralığındaki geniş hassaslık yelpazesi ISO 50'ye kadar genişletilebiliyor. En yüksek hassaslık seviyesinde bile çok düşük pozlama süresi ile hızlı spor hareketlerini dondurabiliyor veya flaşsız olarak atmosferik düşük titreşimli çekimleri yakalayabiliyor. Düşük ISO ayarları, hareket eden suyun etkileyici çekimlerini elde etmek için uzun bir pozlama süresi ile birlikte ideal oluyor.

Yüksek çözünürlükte bir vizör

?77, dünyanın ilk XGA OLED Tru-Finder vizörünü sunuyor. 2 milyon 359 bin 396 noktalı (XGA) bir çözünürlük ile bu hassas elektronik vizör, klasik elektronik vizörlerden 10 kat daha yüksek olan yüzde 100 kare kapsamı ile aydınlık, detaylı, yüksek kontrastlı görüntüler sunuyor ve sınıfındaki tüm diğer profesyonel optik vizörlerden daha geniş bir görüntü alanı sağlıyor.

Detaylı çekim bilgisi, beş ekran modu seçeneği ile gösteriliyor. Ayarlı pozlamanın, beyaz dengesinin ve diğer ayarların etkisi, gerçek zamanlı olarak Tru-Finder'da izlenebiliyor. İnce odaklama ayarı, görüntünün bir bölümüne zum yapılarak da doğrulanabiliyor.

Yaratıcılık seçenekleri

Bir düğmeye dokunulduğunda Smart Teleconverter, görüntü sensörünün büyütülmüş merkez kısmını gösteriyor. Bu, yüksek çözünürlüklü XGA OLED Tru-Finder'da net gösterime ve 1.4x veya 2x dijital zum faktörü ile 12 megapiksel olarak görüntü alınmasına izin veriyor. Sonucu kontrol etmek için gözünüzü Tru-Finder'dan çekmeniz gerekmiyor. Bu da fotoğrafçıların yaratıcılığa odaklanmalarını sağlıyor.

Çok yönlü bilgi ekranlı XGA OLED Tru-Finder'i

Fotoğraf ve videolar, yüksek detay ve kontrast için yüksek çözünürlük (912,000 nokta) ve TruBlack teknolojisini sunan, açısı ayarlanabilir 7.5 cm (3.0") Xtra Fine LCD'de düzenlenebiliyor ve incelenebiliyor. Ekstra bir yenilik olarak ?77, herhangi bir açıda zahmetsizce kadrajlama için serbestçe eğilebilen ve ekseni etrafında dönen, üç şekilde ayarlanabilen dünyanın ilk ekranını sunuyor.

Full HD video

Full HD video

Full HD video

?77, Sony'nin önceki Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi'ne sahip fotoğraf makinelerinde de bulunan ve övgüler alan Hızlı AF Full HD Film çekimlerine de yenilikler getiriyor. Faz algılama, hareket halindeyken bile portre video çekimlerinde doğru odaklanmayı sürdürüyor.

Tüketicilere yönelik APS-C kameralar için bir başka ilk de, Full HD videonun şimdi 50p (kademeli) kare hızında desteklenmesi. Bu da AVCHD (Ver. 2.0) formatındaki son gelişmeleri yansıtıyor. 25p çekim, güzel film videoları çekmek için de hazır. Yaratıcı video seçenekleri, fotoğrafçıların alışık oldukları elle odaklama ve P/A/S/M pozlama modlarının eklenmesi ile daha da genişletildi.

Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi ?77'de daha da geliştirildi

Fotoğrafseverlere yönelik ?700 DSLR'nin doğal bir devamı olan ?77, pratik olarak parmak ucu ile çalıştırmak için çift kontrol kadranını ve makinenin üstüne yerleştirilmiş LCD veri ekranını getiriyor. Dayanıklı gövde, güç ve hafiflik için magnezyum alaşımlı panellerden oluşturulmuş durumda. Denetim tuşları, toz ve nemin etkilerine karşı korunmalı. Bunlar ?77 için yeni SAL1650 lens ve VG-C77AM Dikey Tutamak ile HVL-F43AM flaş birimi tarafından sunulan benzer koruma seviyesi ile tamamlanıyor.

Fotoğraf makinesinin dayanıklılığı belgelerle de kanıtlanıyor. Makinenin yeni obtüratör birimi 150 bin devirde test edildi ve objektif hızının minimum 1/8000 sn'yi desteklediği görüldü (1/250 sn flaş senkronizasyonu). Yerleşik GPS, fotoğraf ve videolara otomatik olarak yer verisinin eklenmesine olanak tanıyor.

Yeni DT 16-50mm F2.8 SSM zum lens ve aksesuarlar

Sony ?77 fotoğraf makinesi için uyumlu olan A-mount lenslerin büyüyen yelpazesi, şimdi portre ve günlük çekimler için ideal olan 16mm geniş açılı sessiz ve aydınlık DT 16-50mm F2.8 SSM standardı da içeriyor.

Yüksek performanslı lens, toza ve neme dayanıklı bir tasarıma sahip ve sabit maksimum F2.8 diyafram açıklığında yaklaşık 3x'lik bir zum aralığı sunuyor. Optik performans, bütün odak uzaklıklarında sapmayı minimumda tutmak için iki asferik (yuvarlak) eleman ve üç ED cam eleman tarafından destekleniyor. Dahili bir SSM (Super Sonic wave Motor / Süper Ses Dalgası Motoru) sürücü, hızlı ve sessiz olarak otomatik odaklamayı garanti ediyor.

Bir seçenek olarak bulunan toza ve neme dirençli VG-C77AM Dikey Tutamak, dikey çekim pozisyonlarında kameranın rahat idare edilmesini sağlıyor. Kamera, Memory Stick PRO Duo medya kullanıldığında, yaklaşık 1600 çekim (LCD monitörle) / 940 çekim (Tru-Finder ile) için çekim gücünü iki katına çıkarmak amacıyla iki adet NP-FM500H InfoLITHIUM pil taşıyabiliyor.

Kompakt ve çok yönlü HVL-F43AM harici flaş, güçlü bir GN43 çıkışı, Quick Shift Bounce ayarı, kablosuz orantı kontrolü ve toz/neme dirençli bir tasarımı ile bütün A-mount fotoğraf makineleriyle mükemmel sonuçlar almak için uygunlaştırılmış durumda. Bunlar, bir sırt çantasını, yumuşak taşıma çantalarını, LCD koruyucuları ve mercek kupalarını içeren diğer yeni A-mount sistem aksesuarları ile tamamlanıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları