Sony'den Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna

Tam geçirgen hareketsiz ayna teknolojisine sahip Sony a99 ile fotoğraf çekmek artık daha keyifli!

Sony'den şık tasarımlı a99

İleri düzey fotoğrafçılar artık full-frame görüntülemenin yaratıcı imkanları ile Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi'nin hızlı tepki yeteneğini bir arada keşfedebiliyor.

Amiral gemisi a900 DSLR'ın uzun süredir sabırsızlıkla beklenen yeni varisi a99, Sony'nin full-frame 35mm görüntü sensörü sunan ilk Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi'ne sahip fotoğraf makinesi.

İyi görüntüleme performansı ve tepkiler

a99'ye özel olarak yeni geliştirilen 24,3 efektif megapiksellik full-frame Exmor CMOS sensöre gelişmiş BIONZ işlemci eşlik ediyor. Bu güçlü sensör/işlemci bileşimi hem fotoğraf hem de video çekiminde iyi düzeylerde görüntüleme performansını da garanti altına alıyor.

Full-frame sensörün çözümleme gücü, yeni geliştirilmiş ayrı çok segmentli optik alçak geçirgen filtre ile geliştiriliyor. Tümüyle yenilenen bir ön uç LSI'nin yardımcı olduğu BIONZ işlemci, Exmor CMOS sensörden aldığı muazzam miktarlardaki görüntü sinyal verisini işliyor. Yeni ve güçlü alana özel gürültü azaltma (NR) algoritması ile birlikte, 14 bit RAW çıktı, zengin renk geçişi ve düşük gürültü düzeyleri yakalıyor.

Gelişmiş BIONZ işlemci, azami hassasiyet aralığını, genişletilmiş hassasiyet modunda ISO 50-25.600'e kadar ulaşan dokuz duraklamalı aralığa kadar genişletiyor. Yüksek işlem gücü aynı zamanda a99'un saniyede altı kareye veya Tele-zum yüksek hızlı çekim modunda saniyede on kareye kadar tam çözünürlüklü hızlı görüntü çekmesine de imkan veriyor.

Videografi ve film yapımı için tasarlandı

a99, Sony'nin profesyonel film kameraları ve üst düzey video kameraları alanındaki dünyanın önde gelen sinematik DNA'sını miras alıyor. Full-frame sensörün çözümleme gücü ve hassasiyeti, profesyonel video prodüksiyonu için optimize edilen gelişmiş özellikler ile tamamlanıyor.

a99, sunduğu AVCHD Version 2.0 gereksinimlerini karşılayan full-frame Full HD 50p/25p (60p/24p'ya değiştirilebilir) aşamalı video kayıt imkanı ile profesyonel film yapımcılarının ihtiyaçlarını da destekliyor. İlk olarak a77'de sunulan Full-time Kesintisiz AF Film, hareketli nesnelerin hiç ara verilmeksizin kusursuz şekilde izlenebilmesini sağlıyor. Filmlere yönelik diğer iyileştirmeler arasında HDMI üzerinden gerçek zamanlı Full HD video çıkışı ve fotoğraf makinesinin her iki yuvası kullanılarak gerçekleştirilen özel kesintisiz çift hafıza kartına kayıt imkanı da bulunuyor.

Sony a99 videografi ve film yapımı için tasarlandı

Sony a99 videografi ve film yapımı için tasarlandı

Ciddi fotoğrafçılar için tavizsiz kullanım

XGA OLED Tru-Finder, fotoğrafını çektiğiniz nesnenin detaylı görünüşünü sunarken, istisnai parlaklık, kontrast, netlik ve çözünürlük düzeylerine sahip % 100 kare kapsama da sağlıyor.

APS-C sensörlü fotoğraf makineleri için optimize edilmiş DT lens ile çekim yaparken Tru-Finder ekran üzerinde tam % 100 görüntünün keyfini yaşayacaksınız. Görüş açısı, görüntü kayıt ve görüntüleme için otomatik olarak dönüştürülüyor. APS-C formatı ile tamamen uyumlu olan vizör, sahneleri gösterirken vizör ekranının tamamından yararlanıyor.

Ekran parlaklığını dış mekan koşullarında yükseltmek için WhiteMagic teknolojisine sahip üç yönde eğilebilir 1229k noktalı (VGA dengi) XtraFine LCD ekran da Tru-Finder'ı tamamlıyor.

Mükemmel profesyonel sınıf özelliklerine rağmen, a99 dünyanın en hafif1 35mm full-frame değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makinesi olma ayrıcalığına da sahip. Lens ve pil olmaksızın sadece 733 gramlık ağırlığı, Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi sayesinde mümkün hale gelirken, yüksek sertlikteki magnezyum alaşım paneller son derece sert ancak hafif tasarıma katkıda bulunuyor.

Profesyoneller için tasarlanan yeni lens ve aksesuarlar

a99'un full-frame görüntüleme yetenekleri, yeni 300mm F2.8 G SSM II (SAL300F28G2) lensi de ideal şekilde tamamlıyor. Zorlu spor ve vahşi yaşam uygulamaları için tasarlanan bu parlak süper telefoto lens, ciddi şekilde yükseltilmiş optik tasarım ve kullanım iyileştirmeleri sunuyor. Sony tarafından geliştirilen optik yüzeyler üzerindeki Nano AR Astar, ışıma ve gölgelenmelerin azaltıldığı kusursuz fotoğraflar ve HD videolar ile temiz siyahlara sahip iyileştirilmiş kontrast sunarken yeni LSI tahrik devresi de, geliştirilmiş izlemeli AF'ye sahip daha hızlı, daha keskin bir otomatik odaklama sağlıyor. Toza ve neme karşı dayanıklı tasarım lensi en zorlu dış çekim görevleri için ideal hale getiriyor.

Buna ek olarak, geniş diyafram açıklığına sahip yeni Carl Zeiss A-mount prime lens de halen geliştirilme aşamasında bulunuyor. Fotoğraf makinesinin 35mm full-frame görüntü sensörü ile mükemmel sonuçlar için optimize edilen Planar T 50mm F1.4 ZA SSM, 2013 baharından itibaren raflardaki yerini alacak.

Sadece a99 için bir opsiyon olarak sunulan yepyeni VG-C99AM dikey kontrol kolu, fotoğraf makinesinin kendi yerleşik pili de dahil olmak üzere toplamda üç pili barındırıp yönetebiliyor. Toz ve neme dayanacak şekilde tasarlanan kavrama parçası, hem stüdyoda hem de dışarıda gerçekleştirilen uzun çekimler için ideal.

Yeni kartlar, yüksek güvenilirlik ve veri bütünlüğü düzeylerinin elde edilmesi için Sony'nin titiz test sürecinden getiriliyor. Buna ek olarak, suya karşı dayanıklı olan yeni kartlar aynı zamanda geniş bir çalışma sıcaklığı altında performans gösterecek şekilde tasarlandı. Kullanıcılar aynı zamanda yanlışlıkla silinen fotoğraf ve videoların kurtarılmasına yardımcı olabilen Sony'nin File Rescue Software sayesinde fotoğraf ve videolarının korunduğunu bilmenin verdiği güvenle çekimlerini yapacaklar.

Okuyucu Yorumları