Sony, yeni amiral gemisi telefonu Xperia 1 V'i tanıttı; Xperia 1 V özellikleri ve fiyatı haberimizde

Sony, fotoğraf ve video meraklılarını fazlasıyla sevindirecek yeni amiral gemisi telefonu Xperia 1 V'i resmi olarak tanıttı. Telefon özellikleriyle çok iyi görünüyor ama fiyatı sorun olabilir.

Sony, yeni amiral gemisi telefonu Xperia 1 V'i tanıttı

Son zamanlarda çok fazla yeni modeli piyasaya sürdüğünü görmemiş olabilirsiniz; ancak teknoloji devi Sony halen akıllı telefon üretmeye devam ediyor. En yeni modeli de, beklendiği gibi, hem fotoğrafçılar hem de vlogger’lar için tasarlanmış amiral gemisi Xperia 1 V oldu.

Yeni Xperia 1 V, şirketin Alpha serisi kameralarında bulunan ve içerik oluşturucuları hedefleyen özelliklerin yanı sıra yeni bir toplu, arkadan aydınlatmalı (BSI) sensöre sahip.

Sony, Xperia 1 V’nin yapay zeka destekli fotoğrafçılıkta daha hızlı ve daha iyi çalışması için tasarlanan “Exmor T for Mobile” adlı yeni bir görüntü sensörüne sahip olduğunu ve Xperia 1 IV’ün düşük ışık performansını yaklaşık iki katına çıkardığını söylüyor. Bir amiral gemisi telefondan bekleyebileceğiniz gibi, Snapdragon 8 Gen2 işlemci, 6,5 inç 4K 120Hz OLED HDR ekran, 20 saate kadar sürekli 4K oynatmaya izin veren 5.000 mAh pil, 12 GB'a kadar RAM ve daha fazlası gibi pek çok üst düzey özellik sunuluyor.

Sony, bu telefon ile görsel ve işitsel destek sağlayan Game Enhancer işlevi sayesinde, kendi deyimiyle “sınıfının en iyisi” oyun performansı da vaat ediyor. Ayrıca oyuncuların oyunlarını doğrudan YouTube üzerinde canlı yayınlamalarına da imkan tanıyor.

Xperia 1 V kamera özellikleri

Yine de, telefonun en kilit özelliğinin kamera sistemi olduğu açıkça görülebiliyor. Sony, ana 24 mm f/1.9 eşdeğeri 52 megapiksel kameranın, Xperia 1 IV’ün sensöründen 1,7 kat daha büyük olan Tip 1/1,35 inç (çapraz olarak yaklaşık 12 mm) Exmor T sensörüne sahip olduğunu söylüyor. Ayrıca, Xperia 1 IV’teki gibi ultra geniş 12 megapiksel kamera ve 85-125 mm 12 megapiksel optik telefoto zum yeteneğine de sahip. Ön taraftaki 12 megapiksel kamera ise Tip 1/2,9 inç sensörünü barındırıyor.

Daha saf bir fotoğrafçılık deneyimi isteyen kullanıcılar, tam manuel kontrole izin veren profesyonel modları kullanarak video ve fotoğraf çekebilecek. Bunların başında, yaratıcı kontrol için tasarlanmış Photography Pro modu yer alıyor. Ayrıca, içerik oluşturucuların izleyici yorumlarını gerçek zamanlı olarak görmelerine izin verirken bir canlı akış desteği de sunuyor.

Temel modu kullandığınızda ise, diğer Android telefonlarda olduğu gibi iyi bir yapay zeka destekli görüntüleme elde edebiliyorsunuz. Gece modu, çiçekler ve mavi gökyüzü gibi konular için renk ayarları gibi pek çok seçenek bulunuyor. Ayrıca, otomatik pozlama ve AF etkinken 30 fps’ye kadar yüksek hızlı sürekli çekimin yanı sıra gerçek zamanlı göze otomatik odaklama ve göz takibi gibi yetenekler sunuluyor.

Vlogger'lar ve içerik oluşturucular için, Sony’nin ZV-E1 gibi vlog kameralarında görülebilen Ürün Vitrini ayarı da yeni telefona taşınıyor. Ayrıca yeni sensör, sahip olduğu ekstra doygunluk sayesinde daha iyi cilt tonları sunma sözü veriyor. Bunların yanı sıra, arka kameranın yakınına yerleştirilmiş, yoğun dış mekanlarda bile sesleri alabilen yeni bir ses öncelikli mikrofon bulunuyor.

Sony Xperia 1 V

Video severler için bu telefonun fiyatını haklı çıkarmaya tek başına yetecek harika bir özellik de, telefonu belirli Sony Alpha kameralar için bir monitör olarak kullanabilme yeteneği. Xperia 1 IV de aynı yeteneğe sahip olsa da, yeni model, normalde yalnızca profesyonel saha monitörlerinde bulunan dalga biçimleri, ızgara çizgileri ve zebra çizgileri ile birden fazla ekran seçeneği sunuyor. Ayrıca ayarları kontrol etme ve telefonlara içerik kaydetme yetenekleri gibi daha önce mevcut olmayan özellikler de bulunuyor.

Daha önceki Xperia modellerinde olduğu gibi, bu telefonda da fiyat en önemli etken olabilir. 12 GB RAM ve microSD yuvası aracılığıyla yükseltilebilen 256 GB depolamaya sahip Xperia 1 V’nin fiyatı ABD’de 1.400 dolardan başlıyor. Bu fiyat, çoğu akıllı telefon kullanıcısı için önemli bir sınırlayıcı olabilir.

Xperia 10 V de tanıtıldı

Sony, Xperia 1 V’in yanı sıra çok daha genele hitap eden bir akıllı telefon olan Xperia 10 V’i de tanıttı. Snapdragon 695 çip setini kullanan bu telefon, bir önceki modelden yüzde 50 daha parlak olan ancak yalnızca 60 Hz yenileme hızına sahip bir 6,1 inç 1080p OLED ekran sunuyor. Kamera sistemi, 2x telefoto ve ultra geniş lensin yanı sıra geniş lensli 48 megapiksel Tip-1/2,0 inç ana sensöre sahip. Diğer özelliklerin arasında ise 5.000 mAh pil ve 6 GB’a kadar RAM bulunuyor.

Bu modelin Avrupa’da fiyatı 449 Euro olarak belirlenmiş ve satışlar Haziran ayında başlayacak.