Sony'nin amiral gemisi Xperia Z3 tanıtıldı!

Sony, yeni amiral gemisi Xperia Z3'ü, IFA 2014'te resmi olarak duyurdu. İşte Z3 ve sundukları!

Xperia Z3 ortaya çıktı!

Xperia Z2'nin üzerinden henüz aylar geçmişken yeni amiral gemisi Xperia Z3'ün ortaya çıkması, her ne kadar Z2 alanları sinirlendirse de, Sony'den beklenen bir hamleydi. Z3'e baktığınızda, aslında Z2'nin neredeyse aynısını görüyorsunuz. Ama fark, boyutlarda ve ağırlıkta gizli. 152 gram ağırlığındaki cihaz, 7.35 mm kalınlığıyla, Z2'den daha ince. Bunun yanında Z3, Z2'ye oranla suya ve toza daha dayanıklı bir kasayla geliyor; bunu IP65/68 standardına borçlu. Bunların dışında kasanın yapısı ve hatta portların yerleri bile Z2 ile hemen hemen aynı.

Xperia Z3'te 5.2 inç'lik, Full HD ekran yer alıyor. Piksel yoğunluğu ise 424 ppi. Herkes yeni amiral gemisinden Quad HD çözünürlük beklerken, Sony'nin yine Full HD çözünürlükte kalmış olması aslında biraz şaşırtıcı. Ama Sony, ekranın parlaklığının, Z2'ye oranla yüzde 50 oranında artırıldığını söylüyor.

Sony, Xperia Z2'de 2.3 GHz'lik Snapdragon 801 işlemciye ve 3 GB RAM'e yer vermişti. Grafik işlemci olaraksa Adreno 330'u seçmişti. Z3'te de RAM miktarı ve grafik işlemci değişmiyor. Aslında işlemci de yine Snapdragon 801 ama bu kez hız, 2.5 GHz'e yükseltilmiş. Beklentiler, Z3'te Snapdragon 805 göreceğimiz yönündeydi ama Sony, bu konuda da şaşırtarak aynı işlemcide karar kılmış.

Kamera, batarya, depolama...

Kamera, batarya, depolama...

Xperia Z3, beklendiği gibi, Android 4.4.4 işletim sistemiyle geliyor. Tabii ki Sony'nin kendi arabirimi, Android'e "giydirilmiş" olarak karşımıza çıkıyor. Cihazda 20.7 megapiksel çözünürlüklü arka kamera ve 2.2 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor. Arka kamera, 4K video çekimlerine de izin veriyor. Birkaç yeni kamera modunun da, Z3 ile birlikte geldiğini söyleyelim.

3.100 mAH'lık batarya, Z2'nin bataryasından 100 mAH daha zayıf kalıyor. Ama Sony bu durumun, optimizasyonlar sayesinde fark yaratmayacağının sözünü veriyor.

NFC, Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.0 desteğine de sahip olan Xperia Z3'ün 16 ve 32 GB olmak üzee iki farklı depolama seçeneği ile geleceği açıklanmış durumda. Her iki seçenekte de kullanıcılar, microSD kart ile 128 GB ekstra depolama alanına sahip olabiliyor.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları