Sony, göz göre göre hack'lenmiş!

Sony'yi zor durumda bırakan hack olayının ardındaki akıl almaz gerçekler, şaşırtmaya devam ediyor!

Göz göre göre hack!

Sony Pictures'ın yaşadığı son hack olayı, dünya çapında bir sansasyona dönüştü. Sony'nin sinema şirketi Sony Pictures'tan daha vizyona bile girmemiş filmler çalınıp internete yüklenirken, Sony yöneticilerinin ABD Başkanı ve ünlü sinema yıldızları hakkındaki alaycı mektuplaşmaları da ifşa oldu, Sony Pictures'ın başkanı medya önünde mektuplarındaki alaycı ifadeler nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı. Dev elektronik firması Sony'nin karizması tarihinin hiçbir döneminde böylesine ayaklar altına alınmamıştı.

Ancak asıl acı gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor; tüm şifrelerin "Password" isimli bir klasörde saklanmasından bile daha acı gerçekler... Sony'nin IT yöneticileri, saldırı riskleri hakkında bilgi sahibiymiş ve sistemin açıklarını uzun zamandır bilmelerine rağmen yamamamışlar. Hatta sistemi kontrol etmeyi bırakıp tam anlamıyla şirketin güvenliğini şansa bırakmışlar. Sebep ise çok dramatik çünkü IT yöneticilerine bu işleri başka bir şirketin yapacağı söylenmiş. Tüm bu sorunların rapor edildiği bir çalışma da hacker saldırısından bir gün önce IT yöneticilerine iletilmiş.

Sony'nin hacker'larla sınavı... Tıklayın...

Aslında sorun, ana şirket olan Sony'nin dünya çapındaki tüm Sony şirketlerinin IT güvenlik sorunlarını incelemek ve gözlemek için 2013 yılında kurduğu bir üst gözlem departmanı ile Sony Pictures'ın, şirketin IT güvenlik hizmetlerini teslim ettiği özel bir güvenlik şirketi arasındaki iletişimsizlikten kaynaklandığı anlaşılıyor. Sony Pictures, kiralamış olduğu taşeron IT güvenlik şirketine, güvenlik gözlem işlerinin artık ana şirket Sony tarafından yapılacağını söylemesine rağmen, Sony'nin kurduğu ana IT şirketi bu görevine hiç başlamamış. Böylece güvenlik açıkları kapatılmayan Sony Pictures, tarihin en aşağılayıcı hack olayının kurbanı oluverdi.

Okuyucu Yorumları