Sony, PlayStation 5 için geliştirdiği DualSense Edge’i resmi olarak tanıttı

Sony, Gamescom 2022’de değiştirilebilir analog çubuklar ve daha fazlasına sahip özel DualSense Edge’i tanıttı.

Sony, DualSense Edge'i resmi olarak tanıttı

Sony'nin PlayStation 5 konsolu için Xbox Elite benzeri bir "Pro" kontrol cihazı geliştirdiğine dair haberler birkaç ay önce gelmişti ve çok geçmeden şirketten resmi onay geldi. Gamescom 2022 sırasında hızlı bir tanıtımla duyurulan DualSense Edge kontrolcü, kolayca değiştirilebilen analog çubuk modülleri ve daha fazlasıyla kişiselleştirilebilirlik sunuyor.

Analog çubuk modülünün tamamen çıkarılabilir ve kolayca değiştirilebilir olması, her büyük konsol ve donanım üreticisinin kontrolörlerini rahatsız eden çubuk kayması sorunu göz önüne alındığında önemli bir özellik. Ekstra modüller Sony tarafından ayrıca satılacak, ancak fiyatlalar yapılan duyuru sırasında açıklanmış değil.

Bunların yanı sıra DualSense Edge’de çeşitli aşamalarda tetik durdurmayı etkinleştirmek için kontrol cihazının arkasında çok aşamalı bir geçiş bulunuyor. Ayrıca, kontrolörün arkasında, basıldığında başka bir tuşun girişini tetikleyecek şekilde yapılandırılabilen iki yeni düğme de var.

Sony, yeni DualSense Edge’e kayıtlı profiller arasında kolayca geçiş yapmak, oyun ve sohbet ses seviyelerini ve diğer kontrol cihazı seçeneklerini kolayca ayarlamak için kendi kullanıcı arayüzüne sahip yeni bir Fn düğmesi de ekliyor.

Elbette standart DualSense kontrol cihazının dokunsal geri bildirimi, uyarlanabilir tetikleyicileri, hareket kontrolleri ve genel şekli yeni modelde de korunuyor. Ne zaman satışa çıkacağı henüz belli olmayan DualSense Edge’in kutusundan çeşitli aksesuarlar da çıkacak. Açıklanan göre pakette 1 taşıma çantası, 3 set çubuk kapağı (standart, yüksek kubbe ve alçak kubbe), 2 set arka düğme (yarım kubbe ve kol) ve bir USB Type-C kablosu bulunuyor.