Sony PS Vita'dan vazgeçti

Sony'nin yeni bir PS Vita üretmesini bekliyorsanız, bu haber sizi biraz üzecek!

PS Vita geri dönmeyecek

Sony'nin PS Vita el konsolu, normal bir ev konsolunun gücünü ellerinizde taşımanıza imkan sunma sözünü veriyordu ancak Japonya'nın dışında Sony'nin umduğu başarıyı yakalayamadı. Görünene göre bu yüzden de Sony, yakın bir zaman içerisinde mobil dünyaya bir kez daha adım atmayı planlamıyor. Vita markasının geleceği hakkında sorular sorulan Sony Interactive Entertainment America patronu Shawn Layden da Sony'nin artık vazgeçtiğine dair korkuları sonlandırmadı.

Layden, Time ile yapılan röportajda Vita'nın Baty Avrupa veya ABD'de kritik noktaya ulaşmadığını söylemekteydi. Layden, sebebin tam olarak ne olduğunu bilmediğini, problemin insanların taşımaları gereken bir teknoloji daha, daha fazla şarj edilecek şey istememeleri mi veya telefonların yada tabletlerin bu görevi üstleniyor olmaları mı olduğundan emin olmadığını söylemekteydi. İçeriğin de azalması ile beraber Vita'nın devamlılığının zora girdiği belirtildi.

Nintendo Switch'in başarısı el konsollarına olan ilgiyi yenilemiş durumda ve Sony, Switch'in direkt bir rakip olmasındansa tamamlayıcı bir cihaz olmasından memnun gözüküyor. Layden, bu ürünün kesinlikle Nintendo hayranlarının bekledikleri cihaz olduğunu da sözlerine ekliyor.

Sony PSP'nin şu ana kadar en çok satılan sekizince konsol olduğu düşünülürse, bu kararın üzücü olduğu söylenebilir. Vita 2011 yılında yayımlandığı sırada Sony'nin bu avantajı bulunmaktaydı ancak göreceli olarak küçük olan 10 milyon oyuncu tabanına anca ulaşılabildi.

Muhteşem OLED ekranı, çift kontrol çubuğu, iyi grafiklerine rağmen AAA oyunlar için birinci parti destek ve akıllı telefon oyunlarının yükselişi, Vita'nın indie oyunlar ve eski oyunların yeniden yayımları için kullanılan bir cihaz haline dönüşmesine sebep oldu.

Nintendo, el konsollarına ilginin hâlâ sürdüğünü kanıtlamış olabilir ancak Sony'nin Vita'sı, ömrünün son yıllarını PS4 için ikinci bir ekran aksesuarı olarak bitirecek gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları