Sony'nin yeni amiral gemisi telefonu Xperia 1 IV ne zaman tanıtılacak? Beklenen tarih belli oldu

Sony, yeni amiral gemisi telefonu olacak olan Xperia 1 IV için merakla beklenen tanıtım tarihini nihayet resmi olarak duyurdu.

Sony'nin yeni amiral gemisi telefonu Xperia 1 IV için beklenen tarih belli oldu

Sony'nin yeni amiral gemisi telefonu Xperia 1 IV'ün yakında tanıtılacağını zaten biliyorduk. Ve artık kesin bir tanıtım tarihine de sahibiz. Şirket, yaptığı duyuru ile telefonu 11 Mayıs'ta tanıtacağını resmi olarak ilan etti.

Sony, Xperia 1 serisinin geçmişini anlattığı “BİR sonrakine hazır mısınız?” (Are You Ready For The Next ONE?) başlıklı bir ön tanıtım videosu yayınladı ve videoyu 11 Mayıs'ta “sıradaki One geliyor” diyerek bitirdi.

Bu ön tanıtım videosunda yeni telefona ait olabilecek bir görüntü kısaca gösteriliyor. Ama ekranın üstünde ve altında yer alan çıkıntılar eski modellere de oldukça benziyor, bu yüzden kesin olarak yeni model olduğunu söyleyemeyiz. Ancak şimdiye kadar görülen resmi olmayan görüntülerle uyumlu olduğu da bir gerçek. Başka bir deyişle radikal bir tasarım değişikliği beklememekte yarar var.

Videoda fazla bir detay bulunmuyor ancak duyuru 11 Mayıs tarihinde saat 13:00’te başlayacak.

Sızıntılara göre Sony Xperia 1 IV, 6.5 inç ekrana, Snapdragon 8 Gen 1 çip setine, 16 GB'a kadar RAM'e, 512 GB'a kadar depolama alanına ve 45 W hızlı şarj destekli 5.000 mAh pile sahip olacak.