Sony Xperia Z2, Apple iPhone 5C karşısında!

iPhone - Android savaşının "ucuzlayan" tarafına geri dönüyoruz: Xperia Z2, iPhone 5C'ye karşı!

Xperia Z2 vs. iPhone 5C!

Gözler hep en üst seviye telefonlarda olsa da, orta seviye ve fiyatı düşen telefonlar arasında büyük, nispeten sessiz bir rekabet yaşanıyor. Geçen senenin iyi telefonları arasındaki Xperia Z2 ve iPhone 5C, şu sıralar düşen fiyatlarıyla dikkat çekiyorlar. Peki Sony'nin telefonu mu daha iyi, yoksa Apple'ınki mi? Karşılaştırmamız, Android'le iOS dünyası arasında kaldıysanız, karar vermenizde size yardımcı olabilir.

Tasarım

iPhone 5C, gövdesi bakımından aslında iPhone 5S'ten çok farklı bir cihaz değil. Cihaz sadece alüminyum yerine plastikten faydalanıyor. Bununla birlikte plastik gövde, cihazın hafiflemesini sağlamamış görünüyor. iPhone 5C yaklaşık 130 gram ağırlığındayken Sony Xperia Z2, arka yüzünde de cama yer vermesi nedeniyle 163 gramla biraz daha ağır.

Xperia Z2'nin kenarları alümniyum olduğu için cihaz, "kaliteli" bir tutuş hissine sahip. Z2'nin 5,2 inç'lik ekranının yanında iPhone 5C'nin 4 inçlik ekranı küçük kalıyor.

Xperia Z2 daha büyük bir ekrana sahip olsa da Full HD çözünürlüğü, detayların iPhone 5C'ye göre daha fazla olmasını sağlıyor. iPhone 5C 320ppi piksel yoğunluğuna sahip iken Xperia Z2, 424ppi ile fark edilir derecede daha iyi piksel yoğunluğu sunuyor.

Depolama ve kamera

Depolama ve kamera

Depolama

16GB'lık Xperia Z2, 8GB, 16GB ve 32GB'lık modeller olarak satışa sunulan iPhone 5C'nin depolama çeşitliliğine ulaşamasa da, microSD kartları yoluyla depolama alanı 128GB'a yükseltilebiliyor. Ancak microSD kart, telefonun uygulama alanını genişletmiyor. Dolayısıyla birkaç GB'lık oyunları telefonuna yüklemeyi düşünenler, Xperia Z2'de sıkıntı yaşayabilir. iPhone 5C kullanıcılarıysa telefonlarıyla gelen depolama alanıyla yetinmek zorundalar. microSD kart yuvasının bulunmaması, alanınızı gelecekte büyütme seçeneğinizin olmadığı anlamına geliyor.

Sony Xperia Z2, Apple iPhone 5C karşısında!

Kamera

iPhone 5C, arka yüzünde 8 megapiksel çözünürlüklü bir sensörle geliyor. Xperia Z2, 20 megapiksellik bir kameraya sahip olsa da iPhone 5C'nin kamerasının renk üretimine ve fotoğraf kalitesine yetişmekte zorlanıyor. Bu sorunların kamera donanımıyla ilgili olma ihtimali düşük, çünkü birçok telefon üreticisi için kamera bileşenlerini Sony sağlıyor. Dolayısıyla yazılım güncellemeleri, sorunları ortadan kaldırabilir.

Okuyucu Yorumları