Sony Xperia Z4 , Z3'ten ne kadar farklı?

Sony'nin yeni amirali Xperia Z4, Z3 ile yan yana koyulduğunda ne kadar farklı?

Xperia Z4 ve Z3 yan yana!

Sony, birkaç gün önce Japonya'da yapılan etkinlikte beklenen telefonu Xperia Z4'ü tanıtmıştı hatırlarsanız. Xperia Z3'ten büyük farklar getirmeyen Xperia Z4, belki de bu nedenle şimdilik yalnızca Japonya'da satışa sunulacak. Hatta söylentilere göre Xperia Z4, beklenen yeni amiral gemisi değil; Sony, Japonya dışında kalan diğer pazarlar için farklı bir Xperia modeli hazırlıyor.

Xperia Z4 ile Xperia Z3 arasında hem tasarım hem teknik özellik bakımında oldukça az fark var. Her iki cepte de 5.2 inç ekran ve 1080x1920 piksel çözünürlük kullanılıyor. Öte yandan 20.7 MP arka kamera, IP68 sertifikası ile toza ve suya karşı koruma ve 3 GB RAM gibi detaylar teknik kısmının birebir yanları. Aradaki farklardan biri işlemci konusunda yaşanıyor. Z3'te Snapdragon 801 varken, Z4'te elbette Snapdragon 810 görüyoruz. Öte yandan ön kamera da 2.2 MP'den 5.1 MP'e taşınmış. Fakat bunlar yeterli değişiklikler değil.

Tasarımıyla da farklılık getirmeyen Xperia Z4'ü, Z3 ile yan yana konduğunda ayırt etmeniz neredeyse imkansız. Z3 gibi metalik çerçeve ve cam arka yüzeye sahip olan Xperia Z4, arka kamera pozisyonu ve güç butonu, microSD kart slotu gibi bölümleriyle de fark yaratmıyor. Tasarım yönüne ilişkin farklılık olarak Z4'ün 6.9 mm'yle daha ince ve 144 gramla daha hafif olduğunu söylemek mümkün.

Okuyucu Yorumları