Sony, yeni bir full-frame kamera geliştiriyor

Sony, kamera yelpazesine şimdi de gerçek bir canavarı eklemeye hazırlanıyor!

Sony'den yepyeni bir canavar!

Bir full-frame DSLR ile video çekmişliğiniz varsa, ne kadar muhteşem olduğunu bilirsiniz. Geniş sensör, düşük ışıklı çekimlerde ve yumuşak arka planlarda mükemmel. Buna karşın, profesyonel film yapımcıları üst uç 8K kameralarda dahi genelde hep Super 35mm ve daha küçük boyutlara razı olmak zorunda kaldılar.

Yalnız Sony, profesyonellerin ödün vermek zorunda olmadıklarını söylüyor. 36mm x 24mm sensör yeni bir CineAlta kamera geliştiren firmanın (resimdeki değil), bu aynı zamanda ilk full-frame sensör üst uç film kamerası. Kameranın diğer özellikleri konusunda henüz bilgi verilmedi, yalnız cihazın olağanüstü görüntü kalitesine dikkat çekiliyor.

Henüz ismi olmayan CineAlta kameramız belirli bir aspect ratio'ya (en-boy oranı) sınırlı değil. 4:3, 17:9 veya diğer nadir görülen video oranlarında 4K RAW video çekim yapabiliyorsunuz.

Kamera 2018'in başında gelecek, ve muhtemelen diğer üst uç kameralardan pahalı olacak. Sony'nin kendi F65'i 2011'de yeni çıktığında 65,000$'dı. Bazı stüdyoların bunu ödemeye razı olması bizi şaşırtmaz. Gece sahneleri ve yakın çekimler için mükemmel olabilir. Ayrıca 4K HDR içerik üretmek isteyen çevrimiçi video hizmetleri için de görüntü kalitesi fayda sağlayacaktır.

Okuyucu Yorumları