Sony CEO'sundan akıllı telefon kameraları hakkında büyük iddia: 2024 yılında...

Sony CEO'su, akıllı telefon kameraların çok yakında DSLR kameraları bile geçeceğini iddia ediyor.

Sony CEO'sundan akıllı telefonlar için büyük iddia

Akıllı telefon kameraları, 2024'te DSLR kameralardan daha iyi fotoğraflar çekecek kadar güçlü hale gelebilir. En azından, geçtiğimiz hafta bir iş bilgilendirme oturumunda konuşan Sony Semiconductor Solutions Başkanı ve CEO'su Terusi Shimizu böyle düşünüyor.

Akıllı telefonların her zaman DSLR kameralardan daha katı alan kısıtlamalarına sahip olacağı düşünüldüğünde, bunun büyük bir iddia olduğunu söyleyebiliriz. Ancak akıllı telefon kamera sensörlerinin boyutları giderek büyüyor ve 2024 yılına kadar DSLR kamera sensörlerinin performansını aşabilecekleri bir noktaya ulaşabilmeleri mümkün olabilir.

İlk olarak Nikkei Japan tarafından bildirilen haberin bazı ayrıntıları çeviri sırasında kaybolmuş gibi görünüyor. Yine de bu habere göre, Sony yöneticisi "akıllı telefon fotoğraflarının birkaç yıl içinde DSLR kameraların görüntü kalitesini aşacağını" (muhtemelen 2024 yılında) bekliyor.

Akıllı telefonların DSLR fotoğraf makinelerinden çok daha fazla satılmasından dolayı, teknik nedenlerden ziyade ekonomik nedenlerle akıllı telefon fotoğraf makinelerinin DSLR fotoğraf makinelerinden daha iyi hale gelebileceği bir durum oluşabilir. Ancak bu beklenti gerçekleşirse ve akıllı telefon kamera pazarı daha büyük sensörlere yönelmeye devam ederse, Samsung gibi firmalar da bu değişimden aynı ölçüde etkilenecektir. Zira Samsung da, Sony gibi, büyük bir akıllı telefon kamera sensörü tedarikçisi.