Sony, YouTube'u Bravia LCD'lerine taşıyor

Sony'nin Bravia Internet Video Link servisi, şimdi de YouTube videolarını TV'ye taşıyor.

TV'de YouTube keyfi

Sony, özellikle ABD'de çok popüler olan Bravia Internet link servisine YouTube'u da kattı. Birçok Bravia LCD TV'nin arkasına bağlanan küçük bir modül yardımıyla ulaşılan hizmet, internet üzerindeki streaming TV şovlarını, filmleri, hava ve trafik durumu bilgilerini, haberleri, sadece mevcut internet bağlantısı yardımıyla televizyon ekranına taşıyor. Bu sayede, bir bilgisayara ihtiyaç duyulmadan internetteki eğlence ve bilgi kaynaklarına doğrudan ulaşılabiliyor.

Bravia Internet Video Lınk hizmetinin YouTube videolarını da bünyesine katarak önemli bir yol kat ettiği kesin. Hizmet, daha önce de Yahoo, AOL, Sports Illustrated, blip.tv, Style.com, Men.Style.com, Epicurious, Concierge.com ve Crackle gibi önemli kaynakları televizyona taşıyordu.

Sony yöneticisi Randy Waynick, Sony'nin streaming internet videolarını TV'lere taşıyan ilk isim olduğunu söylerken, Dünyanın en popüler video paylaşım sistemini de hizmetlerine dahil etmekten duydukları mutluluğun altını çiziyor.

Bravia Internet Video Link modülü, 300 Dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor.

CHIP Online yorumu:
İster kızın, ister destekleyin, YouTube'un Dünya üzerindeki en popüler video paylaşım sitesi olduğunu asla inkar edemezsiniz. Bizler YouTube kapansın mı, açılsın mı gibi tartışmalar içerisindeyken teknoloji yerinde durmuyor. Sony'nin Bravia Internet Video Link hizmeti de bunun en güzel göstergesi. Dediğimiz gibi, belki de haklı sebeplerden dolayı YouTube'a erişilememesini destekliyor olabilirsiniz. Ama şu anki politikalarımızla ne kadar doğru yolda olduğumuz mutlaka tartışılmalı. Aksi halde, tüm Dünya YouTube'daki videoları, üstelik bilgisayara bile ihtiyaç duymadan izleyebilirken, bizler ancak birbirimizi yiyerek kendi Dünyamızda kısılıp kalacağız...

Okuyucu Yorumları