Sony’den, PS VR 2’yi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama

Sony, ilk nesil PS VR oyunlarının önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenen PS VR2 ile uyumlu olup olmayacağı sorusunun yanıtını nihayet verdi.

Hayal kırıklığı yaratan PS VR 2 açıklaması

Sony'nin PlayStation Sanal Gerçeklik (VR) oyun başlığının yeni nesli PS VR2 modelini önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürmesi bekleniyor. Ancak, PS VR başlıkları için satın aldıkları VR oyunlarını oynamaya devam etmek isteyen oyuncuların eski donanımlarını muhafaza etmeleri gerekecek.

PS VR başlığı için geliştirilen oyunlar PS VR2 ile uyumlu olmayacak. PlayStation platform deneyimi kıdemli başkan yardımcısı Hideaki Nishino, yeni nesil VR oyun başlığının geriye dönük uyumlu olmadığını doğruladı. Nishino şunları söyledi: “PS VR oyunları PS VR2 ile uyumlu değil, çünkü PS VR2 gerçek anlamda yeni nesil bir VR deneyimi sunmak üzere tasarlandı. PS VR2, dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleyicilere sahip yepyeni bir kontrol cihazı, içten dışa izleme, göz izleme, 3D ses bir araya geliyor ve elbette 4K HDR gibi çok daha gelişmiş özelliklere sahip. Bu da PS VR2 için oyun geliştirmenin orijinal PS VR'dan tamamen farklı bir yaklaşım gerektirdiği anlamına geliyor.

Evet, söylendiğine göre PS VR2 başlığı tamamen yeni bir donanıma sahip. Kumandaları bile PS VR kumandalarından tamamen farklı yapıda tasarlanıyor. Bu donanım düzeyinde bir değişiklik olduğundan, Sony'nin veya oyun geliştiricilerin PS VR başlığı için üretilen oyunların PS VR2'de oynanabilmesini sağlamak için çaba göstermesi pek olası değil.

Mevcut nesil PS VR başlıkları ile geriye dönük olarak uyumlu olabilecek bazı oyun başlıkları olabilir. Ancak, PS VR2 başlığı için yeni oyunlar geliştiren geliştiricilerin, eserlerinin her 2 başlıkta da güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlamak için oyunun neredeyse her yönünü yeniden işlemesi gerekecek. Bu maliyete girmeyecekleri kuvvetle muhtemel.

Bu arada, PS VR üzerinde çalışan bazı oyunların PS VR2 sürümleri olacak, ancak liste oldukça küçük. Bu nedenle, tüm PS VR kütüphanelerini oynamayı uman oyuncuların ilk nesil başlığı ellerinde tutmaları gerekecek gibi görünüyor.