Sony'nin Marshmallow konsepti umut veriyor!

Sony'nin üzerinde çalıştığı Android Marshmallow güncellemesi nasıl görünüyor, neler sunuyor?

Sony güncellemesine bakış!

Sony'nin Android'li telefonlarında kullandığı arayüz, yaşlanma belirtileri göstermeye başlamış olabilir. Ancak firma, rakiplerindeki kadar olgun görünmeyen arayüzünü Android Marshmallow güncellemesiyle baştan aşağı yenileyecek gibi görünüyor.

Concept for Marshmallow programı sayesinde Sony, yeni güncellemesi hakkında kullanıcılardan geri bildirim topluyor ve yeniliklerini gelen tepkilere göre şekillendiriyor. Marshmallow güncellemesinde en çabuk dikkatinizi çeken değişiklik ise arayüzün son derece akıcı ve hızlı olması. Daha önce rakiplerin gibi davranarak Android'in birçok kısmını kişiselleştirme yolunu izleyen Sony, Marshmallow'da "az çoktur" yaklaşımını kabul ederek Marsmallow'un stok görünümüne bağlı kalıyor.

Sony'nin Marshmallow konsepti umut veriyor!

Güncellemedeki Sony lanucher, eskisine benziyor ancak onu hızlandıracak geliştirmeler yapılmış. İki seçeneğe sahip olan launcher, bu seçeneklerin ilkinde (Klasik) size klasik Android giriş ekranını sunuyor. İkinci seçenekte (Modern) ise tüm uygulamalarınız giriş ekranında listeleniyor. Sony, Ayarlar uygulamasında bazı değişiklikler yaparak bu bölüme stok uygulamaya göre daha fazla ayar eklemeyi tercih etmiş - bizce bu, iyi bir şey.

Sony'nin Marshmallow konsepti umut veriyor!

Sony, Android'in stok Galeri ve Müzik uygulamalarını kendi Albüm ve Müzik uygulamalarıyla değiştirmiş. Her iki uygulama da oldukça temel işlevlere sahip, ancak güncellemenin henüz konsept aşamasında olduğunu ve final sürümde değişebileceğini, üzerine yeni işlevler eklenebileceğini unutmamak gerekiyor.

Sony'nin Concept for Marshmallow programı, hızlı güncellemeleriyle de bizleri ümitlendirdi. Güncellemeleri yavaş sunmasıyla tanınan Sony, program için bir haftada 7 güncelleme sunmuş bulunuyor. Final sürümdeki güncellemeler elbette bu kadar sık olmayacak, ancak Sony'nin sıkı çalıştığını bilmek güzel.

Okuyucu Yorumları