Sony'nin OLED'i de aşan yeni LCD TV modelleri

Sony, yeni TV modelleri için yaptığı duyuruda OLED kalimesini özellikle kullanmadı. Nedeniyse...

OLED'den bile daha üstün!

Sony, yeni yüksek teknolojili LCD TV'lerini tanıttığı basın açıklamasında OLED sözcüğünü bilinçli olarak kullanmamayı tercih etti. Pazarda daha sıradışı bir konumda olabilmek adına OLED teknolojisine de gölgede bırakabilecek bir tanımlamaya başvuran firma, OLED'in tüketicilere yönelik ekranlar için en iyi teknoloji olduğu algısını da böylece sarsmış oldu.

Geçtiğimiz ay CES 2016'da tanıttığı X850D ve X930D/X940D 4K HDR Ultra HD LCD TV'lerin fiyat ve diğer satış bilgilerini paylaşan Sony aynı zamanda 10 bin dolar gibi bir fiyat etiketine sahip 85 inç'lik bir modelin de duyurusunu yaptı.

Firmanın daha çok prodüksiyon pazarına yönelik olarak ürettiği oldukça pahalıya mal olan (30 bin dolar) 30 inç'lik TV'ler gerçek bir RGB (kırmızı, yeşil, mavi) renkleri sunan OLED ekranlar barındırıyor. Tüketicilere yönelik OLED ekranlar ise bu üç renge beyaz altpikselini de ekleyen RGBW paneller üzerinden temelleniyor.

Sony'nin duyurusunda ayrıca bütün yeni 4K HDR modellerinin de artık firmanın "4K HDR Ultra HD" logosunu taşıyacağı ve Consumer Technology Assoication'ın (CTA) HDR tanımıyla uyumlu olacağı belirtiliyor.

Google'ın Android TV işletim sistemi ve Sony Pictures Home Entertainment'ın video oynatma uygulaması Sony Ultra'yı destekleyen yeni TV'ler Mart ayından itibaren online satışa çıkıyor. Firmanın yeni 55 inç'lik XBR-55X930D modeli 3300 dolar, 65 inç'lik XBR-65X930D modeli 5000 dolar, 75 inç'lik XBR-75X940D modeli ise 8000 dolar fiyatında olacak.

Okuyucu Yorumları