Sony, Microsoft’un Call of Duty PS5 sürümünü "bozuk olarak "yayınlayabileceğini düşünüyor

Sony, Microsoft'un gelecekteki Call of Duty oyunlarının PS5 sürümlerini kasıtlı olarak hatalı hazırlayabileceğini düşünüyor.

Sony’nin PlayStation 5 için Call of Duty korkusu

Microsoft, Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın alma işlemini onaylamaları için hükümet düzenleyicilerini ikna etmeye çalışıyor. Sony ise Microsoft'un Call of Duty serisi gibi oyunları Xbox'a özel hale getirmesinden korktuğu için, bu tür bir anlaşmanın gerçekleşmesini istemiyor. Ancak İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu'na (CMA) gönderilen ve yeni ortaya çıkan belgelerde, Sony'nin, Microsoft'un gelecekteki PlayStation sürümleri için Call of Duty oyunlarını “bozabileceğine” dair oldukça enteresan bir fikri ortaya çıktı.

Sony CMA’da belgelerinde ortaya çıkan söylemi şöyle: “Microsoft, Call of Duty'nin PlayStation versiyonunu, hataların sadece oyunun son seviyesinde ya da daha sonraki güncellemelerden sonra ortaya çıktığı bir şekilde piyasaya sürebilir. Bu tür bozulmalar hızla tespit edilebilse bile, herhangi bir çözüm muhtemelen çok geç olacaktır ve o zamana kadar da oyuncular PlayStation'a olan güvenini kaybetmiş olacaktır. Nitekim Modern Warfare II'de de kanıtladığı gibi, Call of Duty en çok piyasaya sürüldükten sonraki ilk birkaç hafta içinde satın alınıyor. Oyunun PlayStation'daki performansının Xbox'takinden daha kötü olduğu ortaya çıkarsa, Call of Duty oyuncuları en sevdikleri oyunu 2’inci sınıf ya da daha az rekabetçi bir ortamda oynama korkusuyla Xbox'a geçmeye karar verebilirler."

Açıkçası, bu kulağa oldukça uç ve aynı zamanda olası olmayan bir senaryo gibi geliyor. Zira Microsoft'un Call of Duty’nin PlayStation sürümüne kasıtlı hatalar koyması halinde, oyuncuların Sony'den ziyade Microsoft'u suçlaması daha muhtemel.

Microsoft, Sony'ye Call of Duty oyunlarını PlayStation konsollarında tutacağını ve Xbox sürümleriyle özellik bakımında eşit olacak şekilde 10 yıllık bir anlaşma teklif edeceğini söylemişti. Microsoft, Nintendo ile de benzer bir anlaşma yapmış ve NVIDIA'nın GeForce Go oyun akışı hizmetine Call of Duty de dahil olmak üzere Microsoft oyunlarına erişim sağlama sözü vermişti. CMA, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasına ilişkin soruşturmasını sürdürüyor ve 26 Nisan'a kadar nihai bir karar vermesi bekleniyor. Bakalım sonuç ne olacak...