Sora herkesin kullanımına ne zaman açılacak, fiyatı ne olacak?

OpenAI’ın yöneticilerinden Mira Murati, heyecanla beklenen metinden video oluşturan yapay zeka modeli Sora’nın ne zaman herkes için yayınlanacağını açıkladı.

OpenAI, Dall-E ve ChatGPT'den sonra yaklaşık bir ay önce tanıttığı yeni yapay zeka modeli Sora ile tüm dünyayı bir kez daha şaşırtmayı başardı. Sora, tıpkı Dall-E'nin birkaç satır metinden görüntü oluşturması gibi, basit metin komutlarından inanılmaz videolar oluşturabilen bir metinden video oluşturucu yapay zeka uygulaması.

Sora demosu her ne kadar etkileyici olsa da genel kullanıma sunulmadığından herkes sadece gördükleriyle yetinmek zorunda kaldı. OpenAI ürünü yalnızca deneyimli uzmanlardan oluşan bir topluluk olan Red Teaming Network'e sunulacağını söyleyerek tanıttı.

Ancak OpenAI'den Mira Murati'nin bir röportajda belirttiğine göre, Sora'nın herkese açık versiyonu bu yılın sonuna kadar herkes için yayınlanacak. Gerçek bir çıkış tarihi verilmemiş olsa da OpenAI yöneticisi Sora'nın sene içinde geleceğine kesin gözüyle bakıyor.

Murati ayrıca, aşağıdaki Sora tarafından oluşturulan yeni videolarla beraber yapay zeka hakkında yeni birkaç bilgi de verdi.

Murati, videoların oluşturulması için Sora'nın birkaç dakikalık bir süreye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bu demo videolar ise HD çözünürlükte 20 saniyelik örneklerden oluşuyor.

Sora'nın fiyatı ne kadar olacak?

Bu arada Sora'nın fiyatı hala belirsizliğini koruyor. Mirati Sora için herhangi bir fiyatlandırma detayı açıklamadı. Belki de Sora ChatGPT Plus kullanıcılarına açık bir şekilde gelecek, henüz belli değil.

OpenAI yöneticisi aynı zamanda şirketin Sora'yı nasıl eğittiğini de açıkladı. Murati, yapay zekanın halka açık kaynaklardan çok sayıda videoyu analiz ederek çeşitli şeyleri tanımlamayı öğrendiğini söylüyor. Yapay zeka nesneleri ve eylemleri tanımlayabiliyor ve istemleri analiz ederken, bir sonuç oluşturmak için bu bilgiye dayanarak sahneyi çiziyor.