SpaceX CEO'su Elon Musk 4,000 uydu fırlatmak istiyor

Elon Musk, 4.000 uyduyu yörüngeye fırlatmak ve tüm dünyada hızlı internet sağlamak istiyor!

AKK'yı Elon Musk bitirebilir!

Çılgın bilim insanı ve işadamı Elon Musk, ABD yetkililerinden 4,000 adet uydu fırlatmak ve 10 milyar dolarlık küresel bir internet kurmak için izin istedi. Reuters tarafından yakalanan projede Musk, Federal İletişim Komisyonu ile yapılan anlaşma ile 4,425 adet uydudan oluşan bir ağ kurmak istiyor.

Görünüşe göre Musk ilk önce 800 adet uyduyla Amerika'yı kuşatmak istiyor, ve kablolu internet ile rekabet edecek hız ve bant genişliğine sahip olmayı umuyor. Bu sayı uzay delisi işadamının 2014'te fırlatmak istediği uydu sayısından 100 adet daha fazla. Musk iki sene önce 700 adet SpaceX internet uydusu fırlatmak istediği fikrini medyaya anlatmıştı. Ayrıca geçen yıl Musk bütün dünyaya internet sağlamak için 2,000 uydunun yeteceğini düşünüyordu, ama bu sayı iki katına çıkmış durumda.

Musk'un en son açıkladığı uydu projesi daha çok manşetleri kaptırmamak için yapılmış bir harekete benziyor. Tesla, Musk'un araba markası, 2015 yılında satılan her araba başına 4 bin dolar kayıp etti, ayrıca en son rapora göre son 3 ay içerisinde 293 milyon dolar zarar etti. Japonya ve Çin'de yaygın olarak kullanılan hızlı tren teknolojisinin kavram ispatını ancak yapabildiler.

Musk bu şekilde abartmaya devam ederse manşetlerdeki yerini koruyacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları