Spotify kararını verdi: 2024 Aralık'tan sonra çalışmayacak!

Spotify, ilk donanım çabası olan ve akış hizmetini Car Play ya da Android Auto desteğine sahip olmayan otomobillere getirmeyi amaçlayan Car Thing'den tamamen vazgeçiyor.

Spotify kararını verdi: 2024 Aralık'tan sonra çalışmayacak!

Spotify’ın yalnızca üç yıl önce sunmaya başladığı sınırlı bir donanım “testi” olan Car Thing, yolun sonuna geldi. Şirket, Spotify’ı Apple CarPlay veya Android Auto olmayan otomobillere getiren cihazın 9 Aralık itibarıyla “artık çalışmayacağını” bildirdi.

Car Thing, otomobillerinde Spotify dinlemek isteyen ancak yerleşik akış uygulamalarını içeren modern sistemlere sahip olmayan sürücüleri hedefliyordu. 90 dolarlık cihaz, hizmeti ses tanıma ve önceden ayarlanmış düğmelerle kontrol etmenize imkan tanıyordu ve dört inçlik renkli dokunmatik ekrana sahipti. Ancak Spotify, 2022 ortalarında bu ürünün üretimini durdurmuştu.

Bu cihaz yeni araçlarda çok fazla bir etkiye sahip olmasa da, özellikle eski model araçlara sahip olanlar için oldukça kullanışlıydı. Spotify’ın ilk donanım ürününden vazgeçme konusundaki resmi açıklaması, bunun “ürün tekliflerini standartlaştırmak için devam eden çabaların bir parçası” olduğunu ve akış hizmetinin “sonuçta tüm Spotify kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sağlayacak yeni özellikler ve iyileştirmeler geliştirmeye odaklanmasına” imkan tanıdığını belirtiyordu.

Şirket, Car Thing’in yerine geçecek bir ürün sunmayı planlamadığını söylediği için, bu yeni özellik ve iyileştirmelerin ne olduğunu söylemek şimdilik pek mümkün değil.

Spotify, Car Thing'in fabrika ayarlarına sıfırlanmasını ve 9 Aralık 2024'te kullanım dışı kaldığında atılmasını öneriyor. Şirket herhangi bir geri ödeme veya değişim seçeneği sunmuyor ve ileride başka sınırlı donanım deneyleri başlatırsa, katılımcıların bunu unutmamasında fayda var.