Spotify, Premium üyelerine yeni bir yapay zeka özelliği daha sunuyor

Spotify, yapay zeka özelliklerini yeni yeteneklerle geliştirmeye devam ediyor. Akış devi şimdi de, yapay zekanın sizin için detaylı oynatma listeleri hazırlamasına izin vermeye başladı.

Spotify, Premium üyelerine yeni bir yapay zeka özelliği daha sunuyor

Spotify, AI DJ özelliğinin büyük başarısının ardından kullanıcının metin komutlarını kullanarak özel AI çalma listeleri oluşturmasına imkan tanıyan yeni bir yapay zeka özelliğiyle geri dönüyor. Akış devi, AI çalma listesi oluşturma özelliğinin artık Android ve iOS’taki Premium kullanıcılar için mevcut olduğunu duyurdu. Ancak bu özelliğin şimdilik beta aşamasında ve belli bölgelerde olduğunu belirtmekte fayda var.

Blogta belirtilene göre, Spotify AI çalma listesi özelliği başlangıçta Avustralya ve Birleşik Krallık’taki kullanıcılara sunulacak, ancak önümüzdeki aylarda diğer ülkelere de genişletilecek. AI çalma listeleri oluşturma yeteneği, belirli bir türe veya zamana göre çalma listeleri oluşturmakla sınırlı olmayacak.

AI Çalma Listesine erişmek için Spotify Premium kullanıcılarının Kitaplığınız’ı seçmesi, + düğmesine dokunması ve AI Çalma Listesi’ni seçmesi gerekiyor. Kullanıcılar bir çalma listesi oluşturmak için önerilen istemleri seçebilir veya kendi istedikleri istemleri girebilir. Parçaları önizleyerek ve silerek çalma listenizi hassaslaştırabilirsiniz ve her şey yolunda göründüğünde çalma listesini Kitaplığınıza kaydetmek için Oluştur’a dokunabilirsiniz.

Kendinizi ana karakter gibi hissettiren bir çalma listesi

Spotify’ın bu yeni yapay zeka özelliği, bir kullanıcının müzik yayını platformundan “beni sıcak bir şekilde kucaklayacak bağımsız bir folk çalma listesi” veya “alerji mevsiminde beni rahatlatacak rahatlatıcı müzik” veya “kendimi ana karakter gibi hissettiren bir çalma listesi” oluşturmasını isteyebileceği anlamına geliyor.

Spotify’ın söylediğine göre Premium aboneleri, bir AI çalma listesi oluşturmak için metin istemlerinde yerler, hayvanlar, aktiviteler, film karakterleri, renkler, emojiler gibi her türlü şeyi kullanabiliyor. Ancak Spotify, “en başarılı çalma listelerinin türlerin, ruh hallerinin, sanatçıların veya on yılların bir kombinasyonunu içeren istemlerle oluşturulduğunu” belirtiyor.

Ayrıca kullanıcılar, çalma listesini oluşturulduktan sonra, çalma listesini yeniden oluşturmak ve “daha az iyimser” veya “daha fazla pop” gibi komutları kullanarak onu hassaslaştırmak için yapay zekayı kullanabiliyor. Ancak Spotify, “güncel olaylar” veya “belirli markalar” gibi müzikle ilgili olmayan istemler için bir AI çalma listesi oluşturmayacak.

Spotify, kullanıcının tercihlerini derinlemesine anlamak için geniş bir dil modeli (LLM) kullandığını belirtiyor. Ardından, istemi yerine getirmek ve kişiselleştirilmiş bir AI çalma listesi oluşturmak için kullanıcıların dinleme geçmişi ve müzik seçimleri gibi bilgileri almak için bunu kişiselleştirme teknolojisiyle birleştiriyor.