Spotify'da müzik videoları devri başladı, ama her yerde değil

Spotify, artık sadece ses değil, müzik videoları da sunmaya başladığını duyurdu. Ama bu özellik ne yazık ki şu an için çok az sayıda ülkede, çok kısıtlı bir kütüphane ile çalışıyor.

Spotify'da müzik videoları devri başladı, ama her yerde değil

Spotify, yeni yaptığı bir açıklama ile akış hizmetinde resmi olarak müzik videoları da sunmaya başlayacağını duyurdu.

Akış hizmeti, özelliği bugün itibariyle 11 pazarda yalnızca “sınırlı bir katalog” ile sunulan bir “beta” olarak tanımlıyor. Desteklenen sanatçılar arasında Ed Sheeran, Doja Cat, Ice Spice, Aluna ve Asake yer alıyor ancak Spotify’ın küresel tüketici deneyimi yöneticisi Sten Garmark’ın TechCrunch’a söylediğine göre, tam müzik video kataloğu kullanıma sunulduğunda “binlerce” şarkıyı içerecek.

Özelliğin şu anda sunulduğu İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İsveç, Brezilya, Kolombiya, Filipinler, Endonezya ve Kenya’da desteklenen parçalarda müzik videolarına Şu An Çalınan ekranında görülen “Videoya Geç” simgesiyle erişilebiliyor. Belirtilene göre, bu seçeneğe dokunulduğunda şarkı yeniden başlatılacak ve müzik videosu ekranın ortasında oynatılmaya başlayacak. Müzik videosunu tam ekranda oynatmak için bir iOS veya Android cihazını döndürebilir ve daha geleneksel Şimdi Yürütülüyor arayüzüne dönmek için “Sese Geç”e dokunabilirsiniz.

Garmark, özelliğin öncelikli olarak sunulduğu bu pazarların “pazar büyüklüğü ve yerel içerik desteğinin mevcudiyeti dahil olmak üzere bir dizi kritere göre” seçildiğini söylüyor.

Ayrıca Spotify, müzik videoları özelliğinin iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra masaüstü ve TV cihazlarında da mevcut olduğunu söylüyor. Ancak bu videoları izleyebilmek için Premium aboneliğinizin olması gerekiyor.

Spotify, temel olarak bir ses akışı hizmeti olmasına rağmen, video podcast’ler ve sanatçıların hayranlarıyla doğrudan konuşmasına olanak tanıyan Klipler adı verilen kısa dikey videolar gibi özellikleri sayesinde uzun süredir çeşitli video biçimlerini destekliyordu. Şirket, yeni müzik videosu özelliğiyle sanatçılara, dinleyicileri kendilerine çekerek hayranlara dönüştürmenin başka bir yolunu sunmayı hedeflediğini söylüyor.