Spring Creators Update Neden Gecikti

Microsoft, bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi olan Spring Creators Update'in neden geciktiğini açıkladı.

Redstone 4 neden gecikti

Windows 10'a gelecek bir sonraki büyük güncelleme olan Spring Creators Update (diğer bir adıyla Redstone 4) gecikerek kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmıştı. Microsoft yaptığı yeni açıklamada büyük sabırsızlıkla beklenen güncellemenin neden geciktiğini açıkladı.

Spring Creators Update Neden Gecikti

Microsoft resmi blog'unda yayınlanan Windows 10 Insider Preview Build 17134 duyuru gönderisinde Microsoft çalışanı Dona Sarkar şunları söyledi: "Yapı 17133 halkalar arasında ilerlerken bazı güvenirlilik sorunları keşfettik. Bazı durumlarda bu sorunlar bilgisayarda daha sık 'mavi ekran' oluşmasına sebep oluyor, bu yüzden ilk önce bu sorunları çözmek istedik."

Yapı 17133, yani Spring Creators Update'in 10 Nisan'da yayınlanması planlanıyordu. Bazı sızıntılar güncellemenin ismini doğrulasa da Microsoft henüz resmi bir adlandırma yapmadı.

Bir çok kullanıcı için mavi ekran sıklığının azaltılması, erken bir güncellemeden daha önemli. Neyse ki yeni Insider Preview Build 17134'te bu sorun ortadan kalkmış durumda. Güncellemenin bu ay içinde genel kullanıma açılması bekleniyor, ancak henüz resmi bir açıklama yok.

Okuyucu Yorumları