Stephen Hawking, İnsanlığa Ömür Biçti!

Son zamanlarda yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme gelen ünlü fizikçiye göre zamanımız daralıyor!

Hawking, bu defa tarih verdi!

Yaşayan en ünlü fizikçilerden Stephen Hawking, bütün bir insanlığı ilgilendiren çarpıcı öngörülerine bir yenisini daha ekledi. Hawking, geçtiğimiz günlerde Oxford Union'da verdiği bir konuşmada insanoğlunun dünya üzerinde ne kadarlık bir yaşam ömrünün kaldığına dair dikkat çekici ifadeler paylaştı.

Independent'ta yer alan rapora göre, Hawking insanoğlunun sahip olduğu kazanımlardan övgüyle bahsetti ve şunları söyledi: "Doğanın sadece temel parçacıkları olarak biz insanların; bizi ve evreni yöneten yasaları anlamaya giden yolda bu kadar mesafe katetmiş olması kesinlike bir zafer."

Bu bağlamda oldukça olumlu bir ton kullanan ünlü fizikçi yine de toz pembe bir tablo çizmedi. Zira Hawking'e göre içinde bulunduğumuz gezegen bizim ona yaptığımız şeyler yüzünden hayatta kalamayacak. Zira, halen önemli bir kesim tarafından kayda değer bulunmayan küresel ısınmanın neden olduğu etkiler şimdiden dünya üzerinde açıkça önemli yaralar açmaya başladı.

Hawking bu noktada çareyi başka bir gezenege gitmekte buluyor: "Kendi kırılgan gezegenimizden kaçıp başka bir yerlere gidemezsek başka bir 1000 yıl boyunca daha hayatta kalabileceğimizi sanmıyorum."

Hawking, geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı bir açıklamada önümüzdeki yüz yılın en ürkütücü zaman dilimi olacağını ve ancak bu yüz yıllık sürecin ardından Mars'ta koloniler kurmaya başlayabileceğimizi ifade etmişti.

Ünlü fizikçi bu yeni konuşmasında ayrıca genç beyinlere verdiği öğütte en önemli şeyin vazgeçmemek olduğunu belirtti.

Okuyucu Yorumları