Steve Wozniak, Facebook'u Yerden Yere Vurdu

Apple ortak kurucusu Steve Wozniak, Facebook ve kurucusu Mark Zuckerberg'i yerden yere vurdu!

Wozniak, Facebook'a "salladı"

Cambridge Analytica skandalı su yüzüne çıkalı yaklaşık üç hafta oldu. Facebook kullanıcıları, art arda gelen haberlerle platformun gizlilik konusunda ne kadar pervasız ve dikkatsiz olduğunu gördüler. Zuckerberg ne kadar "daha iyi iş çıkaracağız" diyerek güvence vermeye açışsa da, yıllar önce alınması gereken önlemlerin ancak böyle büyük bir fiyasko zincirinden sonra şimdi alınıyor olması kullanıcıları pek de mutlu etmedi. Ancak Apple ortak kurucusu Steve Wozniak ve diğer bir çok kullanıcıya göre Facebook'un temel işletme modeli hatalı ve açıklarla dolu.

Wozniak, Facebook'u bırakırken yazdığı elveda gönderisinde sitenin "olumludan çok olumsuz" tecrübeler sunduğunu söyledi. Wozniak'ın Facebook hesabı şu an silinmemiş olsa da dondurulmuş vaziyette. USA Today'e yaptığı açıklamaya göre Wozniak, "stevewoz" kullanıcı adını korumak istiyor.

MSNBC'ye konuşan Wozniak ayrıca Zuckerberg ile ilgili şu yorumu yaptı:

"İstese bu durumu düzeltebilir, ama kişilikler değişmez. Bu tip eylemler belli bir kişilikten geliyor. Böyle birinin yapacağı eylemler ve hayatta izleyeceği yol bellidir. Ayrıca Zuckerberg'in Facebook'un tek yüzü olduğunu da zaten düşünmüyorum. Bu kişiliğin bir parçası. 'Bir kaç iyi iş yapacağım, hafif bir kaç şey yapacağım ama esasında gizliliğiniz için fazla para harcamayacağım,' davranışları devam edecek."

Okuyucu Yorumları