Sürpriz: Facebook, sizi her yerde izleyecek!

Facebook'un bizi izlediğini zaten biliyoruz ama bu yeni değişiklikle biraz ileri gitmiş olabilir!

Facebook bu kez abarttı!

Facebook, bizlere daha isabetli reklamlar göstermek üzere gizlilik kurallarını yine değiştirdi ve bu kez, gerçekten biraz ileri gitmiş olabilir... Sosyal devin yeni gizlilik ilkelerine göre internette yaptığınız her şey, açtığınız her web sitesi veya kullandığınız her uygulama, Facebook'la hiç ilgisi olmasa bile, izin istemeden izlenebilecek.

Facebook'un kendi kendine verdiği izleme izni, bazı kesimlerin canını epey sıkacak gibi görünüyor. Sosyal ağın internette yaptıklarınızı izleme yöntemi ise basit: Web sitelerinin iseğe bağlı olarak kullanabildiği Facebook araçlarından faydalanmak. Facebook, 30 Ocak'ta devreye giren bu yeniliğin dışında kalmak isteyenlere böyle bir şans tanımıyor. Facebook'un mobil uygulamalarında buna dair bir seçenek var gibi görünse de, bu seçeneğin sadece gördüğünüz reklamları etkilediği, sizden veri toplanmasına engel olmadığı söyleniyor.

Zuckerberg'in son veri emme politikası, iddialara göre Avrupa'daki gizlilik yetkililerini harekete geçirmiş durumda. Bakalım kullanıcılar, daha da kişiselleşen reklamlar konusunda nasıl bir tepki verecek.

Okuyucu Yorumları