Ünlü şarkıcı Taylor Swift'in hayranları, inanılması güç bir şekilde depreme neden oldu

Taylor Swift'in çok tutkulu bir hayran kitlesine sahip olduğu tartışılmaz. Ama herhalde hiç kimse, bu kitlenin günün birinde bir depreme neden olacağını düşünmemişti.

Taylor Swift hayranları, depreme neden oldu

Geçtiğimiz günlerde Seattle’da bir sismolog tarafından beklenmedik bir “deprem” kaydedildi. Ancak bu depremin suçlusu tektonik plakaların hareketi değildi; Swifties’in (Taylor Swift hayranları) Shake It Off’uydu.

CNN’in haberine göre, Taylor Swift konserlerinin neden olduğu “Swift Quake”, sismolog Jackie Caplan-Auerbach tarafından kaydedildi ve Seattle Seahawks hayranlarının 2011 “Beast Quake”inin (Canavar Sarsıntısı) sadece bir guruldama gibi gözükmesine neden oldu.

Caplan-Auerbach, Swifties’in sarsıntısının Seahawks’ınkinin iki katı olduğunu ve müziğin kendisinin yanı sıra hayranların da sonucu olan çok daha ritmik bir iniş ve çıkış modeline sahip olduğunu söylüyor. Sismograflar, tektonik plakaların yakalanması ve sürtünme yaratarak büyük miktarda enerji salmasıyla oluşan depremlerde Dünya’nın hareketini ölçer. Ancak Swift Quake olarak adlandırılan sarsıntı Taylor Swift’ten kaynaklanıyor.

Denver’da bir konsere gelen hayranların uzaydan görülebildiğinin de bildirilmesi ile, en son Eras turu sırasında Swift hayranları haberlerde ilk kez yer almıyor. Uydu görüntüleri, Mile High stadyumunun 70.000’den fazla taraftarla dolduğunu ve tipik Swift hayranlarının bağlılığını gösterdi.