Tasarımı Yenilenen Opera Reborn 3 Ortaya Çıktı

Opera R3, sadeleşen tasarımıyla ve ilk geliştirici önizleme sürümüyle indirmeye sunuldu!

Opera Reborn 3 ortaya çıktı!

Opera, "yenilediği" web tarayıcısının geliştirici sürümünü, Opera R3'ü (Reborn 3) duyurdu. Güncelleme, firma tarafından geçen hafta "yeni bir standart" olarak tanıtılmıştı. Yeni standardın tam olarak ne olduğu ise pek açık değil.

Yeni tarayıcıyı açtığınızda tasarımın koyu ve açık renklerden oluştuğunu, dikkat çekmemeyi amaçladığını görüyoruz. Yeni tema, gereksiz çizgiler çıkartılarak daha sade bir hale getirilmiş. Opera'nın amacı, web tarayıcısının bir fotoğraf çerçevesi gibi görünüp, dikkatinizi kendisine değil, içeriğe yönlendirmek.

Tarayıcıdaki kalabalığı azaltmak isteyen firma, bunun için ekran görüntüsü aracını URL çubuğunun içerisine taşımış. Yani ekran görüntüsü aracı, artık "Send to My Flow" ve yer işaretleri gibi diğer faydalı araçların yanında bulunuyor. Tarayıcının önemli ayarlarına EasySetup ile ulaşabiliyor, buradan temayı değiştirebiliyor, kendi duvar kağıtlarınızı ekleyebiliyor, reklam engellemeyi ve My Flow'u açıp kapatabiliyor, indirme konumunu değiştirebiliyor, gezinti verilerini temizleyebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyorsunuz. Burada tarayıcının tüm ayarlarını görmenizi sağlayan bir düğme de sunuluyor.

Bu arada Opera Software, daha önce duyurduğu Crypto Wallet'i de bu geliştirici sürümüne eklemiş bulunuyor. İşlevi kullanabilmek için masaüstü cüzdanınızı Opera for Android ile eşleştirmeniz gerekiyor. Opera'nın Crypto Wallet'i şu an sadece Ethereum token'lerini depolayabiliyor ve firmaya göre yüksek miktarda parayı depolamaktan kaçınmakta fayda var.

Yeni ön izleme sürümü buradan indirilebiliyor.

Okuyucu Yorumları