Telegram CEO'su: "WhatsApp berbat"

WhatsApp'ın önemli rakibinin bir numaralı ismi, WhatsApp'a fena "salladı!"

"WhatsApp berbat"

TechCrunch Disrupt konferansında konuşan Telegram kurucusu Pavel Durov, popüler mesajlaşma uygulaması üzerinden her gün gönderilen mesaj sayısının 12 milyarı geçtiğini söyledi. Durov, rakip uygulama WhatsApp'a da taş atmadan geçmedi ve "WhatsApp berbat" dedi.

Telegram, aylık 60 milyon kullanıcıya sahip olsa da geçtiğimiz aylarda bu sayıda önemli bir artış yaşanmadı. Bununla birlikte gönderilen mesajların sayısı, büyük artış gösterdi. Yılın başında günde 1 milyar mesaj gönderilirken bu sayı, şu an itibariyle günde 12 milyara yükselmiş durumda. CEO'ya göre bu durum, kullanıcıların Telegram'ı yedek bir mesajlaşma uygulaması olarak yükleyip, şimdi onu gerçekten kullanmaya başlamalarından kaynaklanıyor.

Durov konferansta, WhatsApp'ı telefonun bozulması gibi durumlarda mesajlara erişme olanağı sunmamakla eleştirdi. Bunun yanında WhatsApp'ın özel belgeleri göndermeye elverişli olmadığının da altı çizildi. Güvenlik özellikleriyle öne çıkan Telegram ise gönderdiğiniz verileri şifreliyor, böylece sohbetleriniz veya dosyalarınız başkaları tarafından görüntülenemiyor.

Google Play bağlantısı: Telegram

Okuyucu Yorumları