Telegram paralı mı olacak? "Telegram Premium" iddiası kafaları karıştırdı...

Sızan bilgilere göre mesajlaşma uygulaması Telegram, ücretli bir abonelik servisi üzerine çalışıyor olabilir.

Telegram ücretli mi oluyor?

Telegram kısa süre önce, kullanıcıların o anda indirilen dosyaları kolayca takip edebilmeleri için mesajlaşma platformuna yeni bir indirme yöneticisi eklemişti. Rakipleri gibi Telegram da kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Dikkat çeken yeni özelliklerden biri ünlü yazılım mühendisi Alessandro Paluzzi'den geldi. Paluzzi, şirketin gelecekte bir abonelik hizmeti getirmeyi planladığını iddia ediyor.

Paluzzi kısa bir süre önce "Telegram Premium" adlı bir abonelik hizmeti keşfettiğini açıkladı. Bu hizmet, premium çıkartmaların kilidini açma, ek tepkiler ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi yeni premium özellikle birlikte gelebilir. Bununla birlikte, Paluzzi, abonelik fiyatı hakkında hiçbir şey paylaşmadı. Abonelik hizmeti veya "Telegram Premium" un herkes için ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında da herhangi bir ayrıntı vermedi.

Telegram'ın yanı sıra, WhatsApp da ticari müşterileri için bir abonelik hizmeti üzerinde de çalışıyor. Bu servisin avantajlardan biri, kullanıcıların aynı hesaba 10 adede kadar cihazı bağlayabilmeleri olacak. Bununla birlikte, Telegram'ın yeni ücretli abonelik hizmeti, tüketicilerin isteklerini karşılamaya odaklanıyor. Telegram’ı aynı anda istediğiniz kadar cihazınızdan açabiliyorsunuz.