Ücretli Telegram Premium hizmeti hakkında ilk kez resmi bir açıklama geldi

Ücretli bir hizmet olacak olan Telegram Premium, firmanın CEO’su Pavel Durov tarafından resmi olarak onaylandı. Ücretsiz kullanıcıların durumu da bu açıklamayla birlikte belli oldu.

Telegram Premium için ilk ağızdan açıklama geldi

Telegram CEO'su Pavel Durov, Telegram Premium'un bu ay başlayacağını resmi olarak duyurdu. Bir süredir premium spekülasyonları zaten vardı, ancak şimdi ücretli bir Telegram hizmetinin olacağı, resmi olarak onaylanmış oldu. Telegram'da ücretsiz olan özellikler hala ücretsiz kalacak, ancak premium için ödeme yapanlar ek özellikler, daha yüksek hızlar ve daha fazla kaynak elde edecekler.

Pavel Durov’un Telegram Premium duyurusu, aşağıdaki gibi:

Durov yaptığı açıklamada, firmanın halka açık birden çok kanalda gizlilik odaklı reklamları denediğini ve bu denemelerin umduğundan daha başarılı olduğunu söyledi. Ancak, Telegram'ın öncelikle kullanıcıları tarafından bir premium abonelik modeli aracılığıyla finanse edilmesinin daha iyi olacağına karar verdiklerini açıkladı.

Premium abonelik, çalışmaya devam etmesine yardımcı olacak bir gelir akışına sahip olacağı için Telegram'ı daha iyi bir şirket haline getirecek. Ücretsiz hizmette kalmak isteyenler içinse pek bir şey değişmeyecek gibi görünüyor.