Tesla, 2 yılın ardından ilk kez beklediğini bulamadı

Tesla, 2 yıl ardı ardına kırdığı rekorlara bu kez devam edemedi.

Tesla, 2 yıldır yakaladığı başarıyı bu ke yakalayamadı

Tesla, 2022'nin ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yaklaşık yüzde 18 düşüşle 254.695 araç teslim ettiğini açıkladı. Tesla'nın sitesinde yayınlanan rapor, yaklaşık iki yıldır devam eden çeyreklik rekor teslimat sayılarının çoğunlukla Şanghay'daki fabrikasının COVID ile ilgili uzun süreli kapanmaları sebebiyle artık sona erdiğinin sinyalini veriyor.

Tesla, bu teslimatların 238.533'ünü Model 3 ve Model Y araçlarının, 16.162'sinin ise Model S ve Model X araçlarının oluşturduğunu söyledi. Üretim tarafında Tesla, toplam 258.580 araç üretmeyi başardığını bildirdi.

Çin, şirketin dünyadaki en değerli otomobil üreticilerinden biri statüsüne yükselmesinde çok önemli bir yere sahip. Ancak Tesla'nın Şanghay Gigafactory'si, ülkenin sıkı COVID kapanmaları politikası sebebiyle son aylarda sürekli tekrar eden bir açılış ve kapanış döngüsü içerisinde kaldı.

Tesla, Mart ayında COVID-19 vakalarındaki ani artış nedeniyle Şanghay fabrikasını iki günlüğüne kapattı ve Şanghay şehri genel bir sokağa çıkma yasağı ile mücadele devam ederken fabrika Nisan ayında bir kez daha kapandı. Şangay tesisi, hem Model 3'leri hem de Model Y'leri üreten en büyük tesis olarak öne çıkıyor.

Tesla kısa süre önce Almanya'nın Berlin kentinde ilk Avrupa fabrikasını açtı ve Austin, Texas Gigafactory'nin büyük açılışını kutlamak için bir "siber rodeo" düzenledi. Bu fabrikaların ikisi de Şanghay'daki COVID ile ilgili kapanmaların neden olduğu üretim sorunlarını dengelemeye yardımcı olabilir.