Elon Musk'ın Tesla Bot'ları artık yürüyebiliyor; eşyaları kaldırabiliyor (Video)

Elon Musk'ın robotları, yani Tesla Bot'lar gelişmeye devam ediyor. Tesla Bot'ların yayınlanan yeni videosu, eski hallerinden eser kalmadığını kanıtladı.

Elon Musk'ın Tesla Bot'ları gelişiyor: Etkileyibi bir video yayınlandı

Tesla, Tesla Bot'larının üretim için hazır bir şasiye sahip olduğunu gösteren yeni bir video paylaştı. Robotlar artık yavaş bir şekilde sendelemeden ileriye doğru yürüyebiliyor. Aynı zamanda eşyaları kaldırma ve nesneleri tanıma gibi diğer küçük işleri de yapabiliyor. Elon Musk, yapılan hissedar toplantısında, videonun sadece bir gece önce çekildiğini söyledi.

İnsansı bir robot olarak tasarlanan Tesla Bot, geçen yıl Tesla’nın AI Day etkinliğinde ilk kez tanıtılmıştı. O zamanlar robotun sadece ileriye zorlukla yürüyebilen dekonstrüksiyon halini görmüştük ve herhangi bir manuel iş yapma yeteneğine sahip değildi. İlk tanıtıldığı zamanlar, bir stant tarafından tutulması gerekiyordu ve sadece seyircilere el sallayabiliyordu. Şimdi ise, biraz yavaş olsa da bağımsız olarak hareket edebiliyor.

Video, Tesla Bot projesine özgü bazı güncellemelere dikkat çekiyor. Bunlar arasında; motor tork kontrolü, çevre keşfi ve belleğe alma, insan izlenimli hareketlerden yapay zeka eğitimi ve nesneleri manipüle etme gibi özellikler bulunuyor. Videoya baktığımızda Tesla Bot’un, kapta bulunan nesneleri alıp diğer kaba koyduğunu görüyoruz. Aynı zamanda, botun yapay zekasının insan izlenimli hareketlerle eğitildiğini de görebiliyoruz.

Yaklaşık yedi ayın ardından, Tesla’nın robotunu bir ürün haline dönüştürme yolunda ilerlediğini anlıyoruz. İlk gösterildiği ana göre oldukça ileride gözüküyor. Şirketin, uzun zamandır beklenen Cybertruck'larını teslim ettikten sonra Tesla Bot üretimine başlaması bekleniyor.