Tesla Cybertruck ne zaman yollarda olacak? Elon Musk açıkladı...

Tesla Cybertruck'ın satın alanlara ne zaman teslim edileceği, Tesla CEO'su Elon Musk tarafından ilk kez bu kadar net bir şekilde açıklandı.

Elon Musk, Cybertruck için teslim tarihini açıkladı

Tesla CEO'su Elon Musk, nihayet Cybertruck teslimat tarihleri hakkında bir açıklama yaptı. CEO, çarşamba günkü gelir duyurusu sırasında yatırımcılara yaptığı açıklamada, şirketin büyük olasılıkla 2023'ün üçüncü çeyreğinde Cybertruck için “harika bir teslimat etkinliğine” ev sahipliği yapacağını söyledi.

Cybertruck ilk olarak 2019'da tanıtılmıştı. Kısa bir süre önce de büyük ön cam sileceğinin de çalışırken görüldüğü, Giga Texas’tan gelen bir video ile ortaya çıkmıştı. Açıklamalara göre elektrikli araç 800 kilometreye kadar menzil sunuyor ve konfigürasyona bağlı olarak sıfırdan 100 km hıza 2,9 saniyede ulaşabiliyor.

Musk, yatırımcılara “Cybertruck konusunda, test amacıyla Cybertruck'ın Alpha versiyonlarını pilot hattımızda üretmeye devam ediyoruz. Bu harika bir ürün ve Giga Texas’ta seri üretim hattının kurulumunu tamamlıyoruz” dedi.

Şimdilik Tesla’nın internet sitesinde bir fiyatlandırma bilgisi bulunmuyor. Ancak fiyatların, Cybertruck teslimat etkinliğine yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor. Musk, Cybertruck'ın seri üretiminin yavaş başlayacağını ve S eğrisini izleyen tüm ürün lansmanlarında olduğu gibi zaman içinde hızlanacağını söylüyor: “Tüm yeni ürünlerde olduğu gibi, üretim hattını harekete geçirmek zaman alıyor. Ve bu çok radikal bir ürün. Diğer otomobiller ile aynı şekilde üretilmiyor.