Tesla'nın başı, araçlarının Otopilot özellikleri nedeniyle bir kez daha dertte

Tesla, araçlarında bulunan Otopilot özelliklerinin başrolde olduğu kazalar nedeniyle bir kez daha hedefte.

Tesla'nın başı, Otopilot özelliği nedeniyle yine dertte

Reuters, "konuya yakın üç kişiden" alıntı yaparak Tesla'nın, "Otomatik pilot" yetenekleriyle ilgili yaşanan olaylar nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan bir ceza soruşturmasıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi. Kaynakların söylediğine göre soruşturma, Tesla'nın Otopilot sisteminin aktif kullanımını içeren ve bazıları ölümle sonuçlanan bir düzineden fazla kazanın ardından geçtiğimiz yıl başlatıldı.

Tesla ve özellikle CEO Elon Musk, Autopilot'un yetenekleriyle ilgili iddialarında hep cesur oldu. Şirketin “Tam Kendi Kendine Sürüş” veya FSD olarak adlandırdığı ancak kendi kabulüyle bile bu tanıma uymayan beta sürümü 2020 yılının Ekim ayında piyasaya sürüldü ve şu anda halka açık son sayılara göre, daha geniş global Tesla sahipleri nüfusu içerisinden 100.000'den fazla üyeye sahip.

Otomobil üreticisi, "Otomatik Pilot", "Gelişmiş Otopilot" ve "Tam Kendi Kendine Sürüş Yeteneği" kullanıcılarını, her zaman ellerini direksiyonda tutmaları, uyanık olmaları ve araçlarının kontrolünü sürdürmeleri gerektiği konusunda uyarıyor. Bununla birlikte, Ocak ayındaki gelir duyurusu sırasında Musk, sistemlerinin "bir insandan daha güvenli" olabileceğini öne sürmüştü. FSD'nin ortalama bir sürücünün çok üzerinde bir güvenlik seviyesinde çalışacağını belirten Musk, bu iddiasını daha sonra da defalarca tekrarladı.