TikTok da kendi sohbet robotunu geliştiriyor: İşte Tako ve yapabilecekleri

TikTok, şu anda deneme aşamasında olsa da, kendi sohbet robotunu geliştirdiğini doğruladı. Tako adı verilen sohbet robotu, bakın TikTok'ta neleri değiştirecek.

TikTok da kendi sohbet robotunu geliştiriyor

TikTok, şu anda Tako adlı yeni bir AI sohbet robotunu test ediyor. Bir videodaki profil simgesinin üzerinde yer alacak olan sohbet robotu, kullanıcıların soracakları çeşitli sorulara cevap verecek.

Haberde belirtilene göre sohbet robotu, kullanıcıların kendisine soru sormasına izin verecek ve aynı zamanda Tako ile etkileşime başladıklarında izledikleri videonun içeriğine göre sorular önerecek.

Tako, bir kullanıcının sohbet robotu ile konuşma başlatmasına yardımcı olmak için önerilen istemleri gösterecek. Yemek videoları izliyorsanız ve yemek tarifi isterseniz, tarif için ilgili TikTok videolarını göreceksiniz veya Paris’teki iyi sanat sergilerini isterseniz, yanıtta bir öneri listesiyle birlikte videoları göreceksiniz.

TikTok sözcüsü Zachary Kizer, yaptığı açıklamada Tako AI sohbet robotunun şirket tarafından birden fazla pazarda test edilen bir dizi yeni teknoloji arasında olduğunu söylüyor.

Şirket tarafından gönderilen bir tweet’te, Tako’nun şu anda sadece bir deney olduğu ve yalnızca Filipinler’deki kullanıcılar tarafından kullanılabileceği bildirildi.

TikTok potansiyel olarak uygulamasına bir sohbet botu eklemeye çalışırken, Snapchat gibi diğer sosyal medya uygulamaları kendi sürümlerini şimdiden sundu. Yapay zeka yarışı hızlanmaya devam ediyor ve sohbet robotları, tüketicilere ilk olarak ulaştırılmaya çalışan en popüler araçlardan bazıları gibi görünüyor.