TikTok’ta video çekerken yakınlaştırma nasıl yapılır? iOS ve Android ayarları

TikTok'ta video çekerken yakınlaştırma yapmak isteyen pek çok kullanıcı, bunu nasıl yapacağını bilmiyor. TikTok'ta zoom yapmak aslında çok kolay. Cihazınız ister Android ister iOS olsun, adım adım video yakınlaştırma işlemini anlatıyoruz.

TikTok’ta video çekerken yakınlaştırma nasıl yapılır?

TikTok’ta video çekerken yakınlaştırma nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyorsanız, iOS ve Android için adım adım detayları anlatıyoruz. TikTok son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiş bir sosyal medya platformudur. TikTok’ta çeşitli videolar paylaşma imkanı bulunur. Pek çok kullanıcının oldukça beğendiği ve kullanmaya devam ettiği bir sosyal medyadır.

Video çekmek pek çok kullanıcı için TikTok platformu üzerinden oldukça kolaydır. Buna bağlı olarak da kullanım kolaylığı sağladığını söylemek yanlış olmaz. Bu noktada adayların video çekerken dikkat etmesi gereken bazı unsurlardan söz edilebilir.

TikTok'ta Video Çekerken Yakınlaştırma ve Uzaklaştırma Nasıl Yapılır?

tiktok video çekme

TikTok’ta çekilen videolara çeşitli efektler ekleme şansı bulunur. Bu konuda kullanıcıların en merak ettiği konulardan birisi de TikTok’ta video çekerken yakınlaştırma ve uzaklaştırma hareketlerinin nasıl yapılacağıdır. TikTok’ta bu alanda yapılması gereken adımlar bellidir.

TikTok’ta video yakınlaştırmanın iki ayrı yolu vardır. İki farklı yol olması da kullanıcıların kolayca istedikleri seçeneği seçmelerine olanak tanır. Bu noktada kullanıcılar kendileri için uygun yolu tercih edebilir.

İlk olarak kullanıcı kamera ekranına uzun şekilde basar, daha sonra uzaklaştırmak için basılı tutarak herhangi bir yönde hareket ettirir. Yakınlaştırmak için ise basılı tutarak orijinal konuma geri döner. Bu şekilde kamera kaydını yakınlaştırmak mümkün olur.

Videoları yakınlaştırma işlemi için diğer bir yol ise + seçeneğine dokunarak kamera kayıt kısmını açmaktır. Daha sonra parmakları birleştirerek ya da ayırarak yakınlaştırıp uzaklaştırmak mümkün olur. Bu şekilde TikTok kullanıcıları oldukça rahat bir biçimde kamera kaydı esnasında yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemleri yapabilir.

Bu kullanıcının çok daha etkili ve hoş görünümlü videolar hazırlamasına olanak sağlayacak bir uygulama olur. TikTok’ta çekilen videoların içine çeşitli efektler yerleştirerek farklı görünümlerde videolar çekme şansı da bulunur.


TikTok’ta Video Çekerken Yakınlaştırma İşlemi Yapmak İçin Uygulama İndirmek Gerekir mi?

TikTok uygulaması kullanıcıların en rahat ve pratik şekilde kullanabilmesine uygun tasarlanmıştır. Buna bağlı olarak kullanıcılar herhangi ek bir uygulama indirmeden TikTok üzerinden oldukça rahat bir biçimde videolarını istedikleri yakınlık ve uzaklıkta çekebilir.

TikTok’ta video çekerken çeşitli seçenekler yardımı ile oldukça pratik bir biçimde güzel görünümlü videolar çekmek mümkündür. Videoları yakınlaştırmak için ek bir uygulama gerekmemesi ise kullanıcıların bu alanda oldukça pratik şekilde seçim yapmalarına olanak tanır. Buna bağlı olarak da TikTok uygulamasının kullanım kolaylığı sebebiyle oldukça geniş bir kitleye ulaştığını söylemek yanlış olmaz. Kullanıcılar istekleri doğrultusunda pratik bir biçimde yakınlaştırma, uzaklaştırma işlemlerini yapabilir. Bu sebeple de kullanıcıların beğendiği bir uygulama olduğunu söylemek mümkündür.


TikTok’ta Video Çekerken Yakınlaştırma İşlemi İOS ve Android Cihazlarda Nasıl Yapılır?

TikTok hem IOS hem de Android işletim sistemlerinde bulunan ve kullanıcıların beğendiği bir uygulamadır. Bu alanda kullanıcıların video çekme aşamalarında çeşitli yardımlara ihtiyacı olabilir. Bu yardımlardan birisi de yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemleridir.

Android ve İOS işletim sistemlerinde yakınlaştırma işleminin yapılış tarzı değişmez. Bu da kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlar. İOS ve Android telefonların her ikisinde de yukarıda anlatıldığı şekilde yakınlaştırma işlemi yapılır. Kullanıcılar diledikleri gibi videolar çekerek TikTok ok üzerinden paylaşım yapabilir.

Yakınlaştırma işlemini farklı amaçlar için kullanmak mümkündür. Kullanıcılar videolara güzel efektler katabilmek için, daha ilgi çekici videolar çekebilmek için yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemleri yapabilirler. Bunun yanı sıra herhangi bir maddeyi gösterebilmek için de yakınlaştırma işlemi yapılabilir. Zoom yapabilmek için de kullanılabilir. TikTok video içeriği bakımından oldukça zengin olduğu için büyük bir kolaylık ile yakınlaştırma işlemini kullanıp güzel videolar ortaya çıkarmak mümkün olur. Bu da kullanıcılar için oldukça kullanışlı olur.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: TikTok video yükleme ve silme nasıl yapılır? Videoya yazı nasıl eklenir?