Tim Cook "kimse istemez" dedi; ama...

Apple'ın, Tim Cook'un" kimse böyle bir şey istemez" dediği cihaz için patent aldığı ortaya çıktı!

Kimse istemez dediler; ama...

Apple CEO!su Tim Cook, Google Glass ve benzeri gözlükler için "kimse böyle bir şeyi gözüne takmak istemez" dese de, Apple'ın bu pazara ilgisini yeniden kazanmış olma ihtimali bir hayli yüksek. Amerikan Patent ve İsim Hakkı Ofisi (USPTO) tarafından yayınlanan bildiride Apple'ın aldığı 41 patent içinde en fazla dikkat çekeni direkt olarak Google ve Samsung'u hedef alan VR Headset patenti oldu.

Daha önce 2008 yılında, mucit Quin Hoellwarth tarafından bir Apple iPod veya iPhone ile eşzamanlı çalışacak ve ona video ve ses içeriği sağlayacak bir VR Headset patentlenmiş ve dosyalanmıştı.

Bakış Açısı...

Bakış Açısı...
Apple'ın VR Headset patentinden...

Samsung'un VR Gear'ının aksine Apple'ın VR Headset patenti akıllı telefon tarafından sağlanan video ve görüntülerin yanında picture-in-picture (PIP) özelliğini de desteklemekte. Böylece VR Headset'i çevrede dolaşırken de giyebilmeniz hedeflenmiş.

Patent detaylarını göz önüne alırsak, Apple'ın başvurusu bir takım dokunmatik kontroller ile kumandaya ağırlık vermiş gibi görünüyor ancak Siri gibi sesle kontrol uygulamalarını da dışlamıyor.

Headset patenti ayrıca kullanılacak kulaklıklar üzerinde bir çeşit haptik iletim kontrollerini içeriyor. Böylece iPhone tarafından sağlanan video ve içeriklere atmosferi tamamlayacak öğeler katılabilmesi mümkün olacak.

2008 yılında ilk VR patentlerini aldığı günden beri Apple bu pazara çok fazla eğilmiş değil, VR Headset'ten önce alınan son VR patentinin üzerinden de 4 yıldan fazla bir zaman geçti.

Okuyucu Yorumları