Tim Cook'un Samsung davasına yorumu

Zafer sarhoşu Apple'ın CEO'su Tim Cook, Samsung hakkında söylemediğini bırakmadı...

Samsung'a çok sert sözler!

Apple, ABD'deki mahkemenin geçtiğimiz günlerdeki kararıyla Samsung'a karşı önemli bir zafer kazandı. Apple'ın şu anki CEO'su Tim Cook ise bu başarı hakkındaki düşüncelerini çalışanlarıyla paylaştı. Samsung, dava sonucunda Apple'a 1 milyar dolar ödemeye mahkum edilmişti.

Apple'ın mahkemeye "çok gönülsüz" olarak gittiğini söyleyen Cook, "Bugün, (etik) değerler kazandı ve umarım bunu tüm dünya dinliyordur" dedi. Cook, çalışanlarına gönderdiği mektupta Samsung'u ürünlerini kopylamaktan vazgeçmeleri hakkında defalarca uyardıklarını ve mahkemeye isteksiz bir biçimde gittiklerini söyledi. "Bu dava bizim için paradan ve patentlerden çok daha önemliydi. Bunun değerler ile ilgisi var. Orijinalliğe ve yeniliğe değer veriyor ve dünyadaki en iyi ürünleri üretmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunu müşterilerimizi memnun etmek için yapıyoruz, rakiplerimizin göz göre göre kopyalaması için değil."

"Dava sırasında gösterilen kanıtlar, Samsung'un kopyalamasının bildiğimizden de öteye gittiğini gösterdi." "Jüri söyleyeceğini söyledi. Onları Samsung'un davranışını kasıtlı bulmalarından dolayı alkışlıyor ve hırsızlığın doğru olmadığı konusunda yüksek sesli bir mesaj gönderiyoruz. Her birinizin yaptığı iş için sizlerden gurur duyuyorum."

Cook, konuşmasında Samsung'u "hırsız" olarak tanımlamaktan vazgeçse de, bunu ima etmeye devam etmesi gözlerden kaçmadı.

Okuyucu Yorumları