Toshiba Chromebook ön inceleme!

Toshiba'nın CES 2014'te tanıttığı yeni Chromebook'unu yerinde denedik! İşte ön inceleme raporumuz...

Toshiba Chromebook'u denedik!

Toshiba'nın CES 2014'te Intel standında sergilediği yeni Chromebook'unu kısa süreyle de olsa deneme şansı bulduk.

13.3 inç'lik ilk Chromebook olan yeni bilgisayar, 1.366 x 768 çözünürlüklü bir ekrana sahip. Dolayısıyla ekranı, CES'de gördüğümüz full HD ekranlı laptop'larınki kadar etkileyici değil. Cihazın fiyatı henüz belli olmasa da Toshiba, onun fiyatını uygun hale getirmek istiyor olsa gerek.

Toshiba'nın Chromebook'u Intel Celeron 2955U işlemciyle geliyor. İşlemcinin adı size onun yavaş, alt seviye bir teknoloji olduğunu düşündürmesin çünkü işlemci, en son düşük güç tüketimli Haswell nesli işlemcilerin bir parçası. Dolayısıyla Toshiba, Chromebook'unun 9.1 saat pil ömrü sunacağını iddia ediyor.

Toshiba Chromebook ön inceleme!

Chromebook'un ChromeOS'la çalıştığını, yani bir web tarayıcısından ibaret olduğunu söylememize sanırız gerek yok. Cihazla birlikte Gmail ve Google Docs için çevrimdışı desteğin yanında size iki senelik 100GB Google Drive depolama alanı sunuluyor. Chromebook'un dahili depolama alanı ise 16GB ile oldukça küçük.

Bağlantı seçenekleri ve fazlası

Bağlantı seçenekleri ve fazlası

HDMI, USB 2.0, SD kart slotu, ses bağlantısı, 802.11n Wi-Fi ve Bluetooh 4.0 gibi zengin bağlantı seçeneklerine sahip Chromebook'un sol tarafında bir Kensington güvenlik slotu bulunuyor. PC'nin üzerinde Google Hangouts ile kullanabileceğiniz bir web kamerası da var.

Toshiba Chromebook ön inceleme!

Klavye ve trackpad'in Toshiba'nın alt seviye laptop'larına göre kaliteli olması dikkatimiz çekti.

Toshiba Chromebook ön inceleme!

Toshiba Chromebook, 2014'ün ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek. Cihazın başarılı olup olmayacağını ise büyük oranda fiyatı belirleyecek.

Toshiba Chromebook ön inceleme!
Okuyucu Yorumları