Toshiba HD-DVD'ye mutlak bir son veriyor

Birkaç gün önce bildirdiğimiz haber, Toshiba tarafından da resmen onaylandı...

HD-DVD'nin resmi sonu

Artık resmileşti. Toshiba dün Japonya'da yaptığı bir basın açıklamasında bundan sonra HD-DVD çalar veya HD-DVD kaydedici üretmeyeceğini ve pazarlamayacağını bildirdi.

Toshiba Corporation CEO'su Atsutoshi Nishida bu kararın geçen haftalarda meydana gelen pazar değişikliklerinden dolayı alındığını söyledi. Firmanın kendisi ve daha çok da tüketiciler için çok üzüldüğünü vurguladı.

Mart ayının sonuna kadar çoktan üretilmiş olan oynatıcı ve kaydedicilerin hepsi bir düzene sokulacak. Satıcılar daha satmamış oldukları cihazları geri verebilecekler fakat cihazlardan birini satın almış tüketiciler aynı haktan faydalanamayacaklar. Bunun yerine Nishida satılan tüm HD-DVD cihazlar için tam destek ve hizmet vermeye devam edileceğine dair söz verdi.

CHIP Online'ın Yorumu:
Geçenlerde bildirilen, şimdi resmen doğrulanmış oldu. HD-DVD donanımının tek gerçek üreticisi Toshiba, rakip Blu-ray'in baskısına daha fazla dayanamadı. Bunun mutlak sonucu ise formata tamamen son verilmesi oldu. Bundan sonra Toshiba Blu-ray kervanına katılır mı, yoksa bir süre surat asıp yas mı tutar belli değil. Bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları