TP-Link'ten hibrit kablosuz ağ çözümü!

TP-Link'in router ile powerline adaptörü birleştiren ürünü ortaya çıktı!

TP-Link'ten hibrit çözüm!

TP-LINK, kablosuz ağ alanındaki ilk hibrid ürün olan H5 KIT'i duyurdu. Yakında Türkiye'de de satışa sunulacak olan ürün, router ile powerline adaptörü bir araya getiren, güçlü ve çok işlevli bir çözüm.

TP-LINK'in hibrid ürünü, powerline adaptör özelliğine de sahip N600 çift bant gelişmiş bir hibrid router ile hibrid bir Wi-Fi genişleticiden oluşuyor. Kurulumu, eşleştirilmesi ve kullanımı çok basit olan bu ürün sayesinde kablo döşemeden, sadece elektrik şebekesi kullanılarak evin istenilen noktalarına kablosuz ağ taşınabiliyor. Üstelik ölü nokta derdi olmadan, hızlı ve kesintisiz bir ağ oluşturuluyor.

TP-LINK'in AV500 hibrid kablosuz başlangıç kiti olan H5 KIT, bant genişliği ve yüksek hız gerektiren HD video, online oyun gibi uygulamalar için de ideal bir çözüm. Çünkü KIT içindeki router, çift bantlı ve N600 hızlara ulaşabiliyor. Gigabit giriş yuvaları ve USB girişleri sayesinde evdeki yazıcı, medya oynatıcı gibi pek çok cihazı ağa bağlamayı sağlayan ürünü kurmak ve çalıştırmak da çok basit. Yönlendirici (router) ve genişletici (adaptör) üzerinde bulunan AP Clone/Pair düğmelerine basarak iki cihaz eşleştiriliyor.
TP-LINK Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, TP-LINK'in bu özel ürününün hibrid ürünlere kablosuz ağ sektöründen ilk örnek olduğunu belirterek, "Elektrik şebekesini kullanarak, başka bir kablo çekmeden kablosuz ağ kurmaya yarayan powerline adaptörlerle, evde ağın merkezi niteliğindeki router'ı birleştiren bu ürün, ağ pazarındaki hibrid çözümlerin ilk örneği. Önümüzdeki dönemde bu tür daha fazla çözüm, ürün göreceğimize inanıyoruz" diyor.

TP-LINK H5 KIT hibrid ürünün, powerline çözümünü tercih eden kullanıcılara avantaj sağladığını vurgulayan Dinçer, "Mevcut durumda evindeki elektrik şebekesinden yararlanarak kablosuz ağ oluşturmak isteyen biri, hem modem ya da router hem de powerline KIT almak zorundaydı. KIT'deki bir adaptörü modem ya da router'a bağlayıp, interneti götürmek istediği noktadaki bir elektrik prizine de ikinci adaptörü takıyordu. Bu hibrid çözümde ise router aynı zamanda powerline adaptör işlevi de gördüğünden ikinci bir adaptöre gerek kalmıyor" diyor.

Okuyucu Yorumları