TP-LINK'ten portatif 3G router!

Her yerde kablosuz 3G paylaşımı, TP-LINK'in "çakıl taşı" sayesinde mümkün hale geliyor!

TP-LINK'ten portatif router!

TP-LINK'in ilk kez CeBIT Fuarı'nda tanıtılan ve tasarım ödüllü taşınabilir router'ı M5350, Türkiye'de satılmaya başlanıyor. Özel tasarımı nedeniyle 'çakıl taşı' ismi verilen ürün, SIM kart yuvası sayesinde -başka bir cihaza (3G USB modem) gerek olmadan- 3G bağlantısını kablosuz olarak her yere taşımayı ve paylaşmayı sağlıyor.

TP-LINK M5350'ye 3G özellikli bir SIM kart takılarak, 3G internet 10 kişiye kadar kablosuz olarak paylaştırılabiliyor. Üstelik cihazın küçük boyutu sayesinde kablosuz internetini her yere taşımak da mümkün. Örneğin yazlık evlerde 3G kablosuz ağ kurup, aile üyelerinin kullanımı mümkün. Seyahatlerde de hem bilgisayar hem de akıllı telefonlar için internet bağlantısı sağlayan bir hot-spot ağı oluşturuyor.

Hızlı, rahat ve şık

Hızlı, rahat ve şık

Hızlı, rahat, şık...

İçinde bir dahili modem bulunan ürün, bu sayede ayrıca bir modeme gerek duymuyor. Üstelik 4G desteği de olan ürün operatörlerin sunabildiği 3G hızına bağlı olarak 21.6Mbps indirme ve 5.76Mbps yükleme hızlarına ulaşabiliyor.

Cebe sığabilecek kadar küçük boyutta tasarlanan ürün, güçlü pili sayesinde (2000mAh pil desteği) uzun süre (7-10 saat) elektriğe bağlı olmaksızın çalışabiliyor. Plajda, bahçede, elektrik prizi olmayan yerlerde de 3G ortak erişim noktası olarak kullanılabiliyor. Ayrıca, üzerindeki USB yuvası sayesinde hem bilgisayardan şarj edilebiliyor hem de akıllı telefon gibi cihazlar için bir şarj birimi olarak işlev görüyor.

SIM kart yuvasının yanı sıra mikro SD kart girişi de bulunan M5350, böylece ağa bağlanan kullanıcılar için ortak depolama birimi de sunmuş oluyor. Ürüne takılan mikro SD kart ile cihaza bağlı kullanıcılar için 32GB'a kadar ortak bir portatif hafıza alanı oluşturulabiliyor.

Ödüllü tasarım, özellik listesi

Ödüllü tasarım, özellik listesi

Ödüllü tasarım

Ekranı üzerinden sinyal gücü, bağlantı tipi, Wi-Fi durumu, pil durumu, bağlı kullanıcı sayısı vb bilgileri takip etmek mümkün olan TP-LINK M5350, çakıl taşı gibi kavisli görünümü, gömülü OLED ekranı ile çok şık bir ürün. Denizin aşındırdığı taşlara benzer tasarımı nedeniyle 'çakıl taşı' olarak da adlandırılan ürün, avuç içine rahatlıkla sığabilen şekilde tasarlanmış. Şu ana kadar Reddot IF! Tasarım Ödülü ve CES 2013 Yenilikçi Tasarım ve Mühendislik ödülü olmak üzere iki tasarım ödülüne sahip.

TP-LINK M5350 3G Wi-Fi Mobil Router'ın avantajları

- Dahili bir 3G modem ile donatılmış yapısı sayesinde sadece SIM kart ile çalışır, harici bir cihaz gerektirmez

- HSPA + bağlantı desteği ile 21.6Mbps indirme ve 5.76Mbps yükleme hızları sağlar

- Aynı anda 10 kullanıcıya kadar kablosuz bağlantı sunar

- 2000mAh dahili pili sayesinde dış mekanlarda uzun süreli bağlantı sağlar

- Taşınabilir olması ve ideal tasarımı ile seyahatlerde rahatlıkla kullanılabilir

- Çok yönlü bir üründür; USB bağlantı noktası sayesinde şarj cihazı olarak da işlev görür
- OLED ekranı üzerinden cihazla ilgili çeşitli bilgiler görüntülenebilir
- Üzerindeki mikro SD kart yuvası ile 32GB'a kadar ortak depolama alanı sunar

- 94 × 56.7 × 19.8 mm boyutlarında

- Fiyat: 284 TL (KDV dahil tavsiye edilen satış fiyatıdır)

Okuyucu Yorumları