Tumblr, App Store'dan Kayboldu!

Popüler sosyal platform Tumblr'ın uygulaması, App Store'dan sebebi bilinmeyen bir biçimde, aniden kayboldu!

Tumblr, App Store'dan kayboldu!

Tumblr, hem birçok büyük tartışmanın başlangıç noktası, hem de komik GIF'lerin mekanı. Bu seferki tartışma ise Tumblr'ın kendisiyle ilgili çünkü sosyal platformun mobil uygulaması, Apple App Store'dan bir anda kayboldu.

Tumblr'dan gelen açıklamaya göre firma, "iOS uygulamasında çıkan sorunu çözmek için hala uğraşıyor". Sorun nedeniyle Tumblr'ı tekrar yüklemek isteyen kullanıcılar, uygulamayı kaldırdıktan sonra bunu yapamıyorlar. Bazı kullanıcılar ise iOS'taki uygulamada "güvenli mod" işlevini kapatamadıklarını söylüyorlar.

Sorun nedeniyle çileden çıkan kullanıcılar, öfkelerini Twitter'a taşıdı ve şöyle paylaşımlar yaptı:

Bazı kullanıların iddiasına göre Tumblr'ın kaybolmasının nedeni, Apple'ın "Sakıncalı İçerik" kuralları. Şu an kullanıcıların 18+ içerik aramasını kullanmaması, bu iddiayı doğruluyor olabilir.

Apple'ın uygunsuz içerik tanımı çok belirgin değil ve "saldırgan, duyarsız, üzücü, tiksindirici veya çok tatsız" her şeyi kapsayabiliyor. Tumblr'da çok sayıda blog sanatsal veya "estetik" çıplaklık içerdiğinden, Apple'ın bu içeriği App Store için uygunsuz bulması Tumblr'ın başını çok ağrıtabilir.

Okuyucu Yorumları