Turkcell'in 2012 mobil hizmet verileri

Turkcell, 2012 yılındaki SMS, 3G, MMS gibi hizmetlerle ilgili bu ilginç verileri ortaya çıkardı!

Turkcell'den 2012 rakamları

Turkcell, 2012 yılına ilişkin mobil hizmet verilerini açıkladı. Turkcell'in 35,2 milyon müşterisinin toplam konuşma, SMS, MMS, mobil internet ve mobil uygulama kullanımlarına ilişkin veriler, iletişim ve teknoloji sektörünün geçtiğimiz yıl yarattığı değişim ve dönüşümün fotoğrafı niteliği taşıyor.

2009'dan bu yana veri kullanımında %2232 artış

Turkcell'in 32 binin üzerinde baz istasyonuyla nüfusun % 99,17'sine hizmet veren altyapısı 2012 yılında cep telefonu kullanıcılarının 107 milyar SMS, 246 milyon MMS gönderdi.

Akıllı telefonların giderek yaygınlaştığı 2012 yılında, Turkcell'lilerin mobil internet kullanımı, 3G'nin hayata geçtiği 2009 yılına göre yüzde 2232 artış gösterdi.

2013'te 2 bin yeni istihdam

İstihdamı bir kurumsal sosyal sorumluluk meselesi olarak gören ve özellikle grup şirketlerinden Turkcell Global Bilgi ile Anadolu'da gençlere yeni iş kapıları açan Turkcell, 2012 sonu itibarıyla çalışan sayısı 13 bine ulaştı. 2013 yılında ise 2 bin kişinin Turkcell ailesinde yerini alması planlanıyor.

İnovatif yaklaşımını her alanda sergileyen Turkcell, 2012 sonu itibariyle 162'si ulusal, 29'u uluslararası olmak üzere toplam patent başvuru sayısını 191'e çıkardı. Şirketin tescilli patent sayısı ise 10 oldu.

Kampanya ve işbirlikleri ile Turkcell'lilere 60 milyon TL'yi aşkın fayda

Turkcell, 2012 yılında da abonelerinin iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmeyerek, kampanyalar ve işbirlikleri sayesinde maddi faydalar da sağladı. 2012 yılı boyunca gnctrkcll'in kampanyalarına toplam 2 milyon 213 bin katılım gerçekleştirildi. Kampanyalar arasında ilk sırayı eğlence alanında olanlar alırken, onu yeme-içme ve giyim izledi. Bütün bu kampanyalardan faydalanan gnctrkcll üyeleri toplam 26 milyon TL fayda elde etti.

"Turkcell'liler Yaşadı" kampanyasında ise 15 marka ile 108 işbirliği gerçekleştirildi. Bu kampanyalar kapsamındaki 2 milyon 630 bin adet alışveriş sonucunda Turkcell aboneleri alışverişlerinde 36 milyon TL avantaj sağladı.

Kadınlardan çiftçilere uzanan geniş yelpaze

Kadınlardan çiftçilere uzanan geniş yelpaze

Bilgi paketleri ile kadınlardan çiftçilere uzanan geniş yelpaze

2012 yılında Turkcell'in ücretsiz bilgi paketlerinden 8,3 milyon kullanıcı faydalandı. En çok tercih edilen ilk üç paket sırasıyla "Hava Durumu", "Kadın Yaşam Paketi" ve "ı" oldu.

Mobil teknolojilerin her alanda olduğu gibi finansal süreçlerde de kullanımının artış trendinde olduğu 2012 yılında Turkcell tarafından başlatılan ve sisteme dahil olan üye işyerlerinden kısa mesajla kolay ve güvenli alışveriş imkanı sağlayan Mobil Ödeme sistemi 8,5 milyon işlemde kullanıldı. Tek Kullanımlık Şifre'nin kullanım sayısı 640 milyon olurken, Turkcell Mobil İmza ile 6,7 milyon imzalama işlemi gerçekleştirildi.

Eğlencenin adresi de Turkcell uygulamaları oldu

T-Market'te 2012 yılında en çok indirilen 3 uygulama Turkcell Müzik, Turkcell TV ve Turkcell Cüzdan olurken, indirilen toplam uygulama sayısı 26 milyona ulaştı.

Geçen yıl Turkcell TV ile cepten, tabletten ve web'den toplam 115 milyon dakika televizyon izlendi. En çok izlenen kanallar sırasıyla Kanal D, Star ve ATV oldu.

Aynı dönemde Turkcell Müzik'ten 30 milyon şarkı indirildi. Turkcell aboneleri en çok Göksel'den "Acıyor", Halil Sezai'den "Sonbahar" ve Can Bonomo'dan "Love Me Back" şarkılarını cihazlarına indirerek sevdikleri şarkıları hep yanlarında taşımanın keyfini çıkardı.

Goller Cepte, 83,8 milyon kez futbolseverlere ulaştı

Futbolseverlerin favori uygulaması olan Turkcell Goller Cepte ile 2012 yılında Turkcell'lilerin cebine 83,8 milyon gol ve haber videosu gönderildi. Süper Lig'de en çok izlenen gol Bekir İrtegün'ün 2-1'lik Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında attığı gol oldu. 2-1'lik Galatasaray-Fenerbahçe maçında Selçuk İnan'ın attığı gol ve 1-1'lik Galatasaray Fenerbahçe maçında Hasan Ali Kaldırım'ın golü de futbolseverler tarafından en çok izlenenler arasına girdi. 2012 yılında golleri en çok izlenen takımlar sıralaması ise Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş şeklinde gerçekleşti.

Okuyucu Yorumları