Türkiye'de Blockchain Merkezi Kuruluyor

Grundig Akademie'nin İstanbul Ofisi, Frankfurt School Blockchain Center ile iş birliğinde Türkiye'de bir Blockchain Merkezi kurmayı kararlaştırdı.

Blockchain merkezi kuruluyor

Grundig Akademie İstanbul ile Frankfurt School Blockchain Center (BC) Türkiye'de bir Blockchain Merkezi kurulması ve blockchainin Türkiye'de yaygınlaştırılması konusunda karara vardılar.

Kurulan Blockchain Merkezi kanalıyla dijitalleşen dünyada özellikle güvenlik, şeffaflık, kayıt ve transaksiyon işlemlerinde hız kazandıran avantajlarıyla yeni bir çığır açan blockchain teknolojisinin Türkiye'de iş dünyasının ihtiyaçlarına dönük olarak yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Grundig Akademie İstanbul Yöneticisi Dr. Kadri Bahşi blockchain sisteminin çalışma yöntemlerini, ekonomiyi ve geleceği değiştirme becerisi ve potansiyeli taşıdığını ve Almanya'nın blockchain konusunda lider kuruluşu olan Frankfurt School BC desteğiyle kurulan Blockchain Merkezi'nin Türkiye'nin dijitalleşme sürecine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Blockchain Merkezi'nin ilk faaliyeti olarak 19 Nisan 2018 tarihinde uluslararası uzmanların katılımıyla Türkiye'de ilk defa uygulamalı bir Blockchain Konferansı düzeniyor. Blockchain Day adlı bu konferans kapsamında blockchain teknolojisini, geniş uygulama alanları ve imkanlarını tanıtmak ve blockchain projelerinin baştan sona nasıl uygulanabileceğini göstermek amacıyla enerji, bankacılık, finans, nakliye ve lojistik, sağlık ve farma sektörlerine ağırlık veren önemli bir bilgi/öğrenme platformu sunuluyor.

Türkiye'de Blockchain Merkezi Kuruluyor

"Blockchain ile kurulan dünya, merkezi otoriteler/kurumlar olmaksızın işliyor. Bu bir yandan ekonomideki kimi aktörler için büyük gelecek vadederken, kimi kurumların/şirketlerin varlıklarını, görevlerini yeniden tanımlamasını ve yeniden yapılandırmasını zorunlu kılacak" diyen Kadri Bahşi "biz de Grundig Akademie İstanbul olarak uluslararası işbirliklerimizle bu süreçlerde iş dünyasının yanında olacağız," dedi.

Okuyucu Yorumları